Η πορεία του ΑΠΟΕΛ το 2012 και το πρόγραμμα για το 2013

Με θετικό τρόπο ολοκλήρωσε  ο ΑΠΟΕΛ την πιο επιτυχημένη χρονιά στην ιστορία του με την συμμετοχή του στην προημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ και τον άτυπο τίτλο της πιο επιτυχημένης ομάδας στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση στον κόσμο!

Χωρίς να φορτσάρουν ιδιαίτερα και κάνοντας αρκετά λάθη ιδιαίτερα στην πρώτη μισή ώρα, οι γαλαζοκίτρινοι  ήταν αποτελεσματικοί και νίκησαν  την αξιόμαχη Δόξα, με 3-0. Σε μεγάλα χρονικά διαστήματα η ανάπτυξη της ομάδας δεν ήταν καλή κάτι που δεν άφησε ασχολίαστο ο κ. Γιοβάνοβιτς.

Έγιναν αρκετά λάθη, κυρίως στον χώρο του κέντρου, γεγονός που έκανε προβληματική την ανάπτυξη της ομάδας. Τα γκολ του Μαντούκα έδωσαν μεγαλύτερη άνεση και τα λάθη περιορίστηκαν χωρίς όμως η απόδοση να φτάσει σε ψηλά επίπεδα. Σε άλλο ένα παιχνίδι φάνηκε ξεκάθαρα πως είναι  επιτακτική η ανάγκη ενίσχυσης με 2-3 ποιοτικούς παίκτες που θα μπορούν να κάνουν την διαφορά.

Αήττητο εκτός έδρας

Το απόλυτο έχει ο ΑΠΟΕΛ στους εκτός έδρας αγώνες του για στο πρωτάθλημα αφού νίκησε και τους 7 αγώνες που έδωσε μακριά από το ΓΣΠ. Ως τυπικά  φιλοξενούμενος έπαιξε και με την Ομόνοια στο «άγονο» ντέρμπι της 5ης αγωνιστικής.Εξαιρετικός είναι ο εκτός έδρας απολογισμός του Θρύλου στους τρεις αγώνες που έδωσε τον Ιούλιο και τον Αύγουστο στην Ευρώπη. Νίκησε την  Σένιτσα και την Όλεσουντ με 1-0 και με τη Νέφτσι στο Μπακού έφερε ισοπαλία 1-1.

Στο 2013 ο ΑΠΟΕΛ θα παίξει εκτός με Απόλλωνα, Ολυμπιακό (τυπικά φιλοξενούμενος), την Αγία Νάπα, την ΑΕΚ και την Ανόρθωση. Θα παίξει επίσης με την ΑΕΛ στο Τσίρειο για τους «16» του κυπέλλου.