Η Πορεία Αλλαγής εντάσσεται στη Συνεργασία Πολιτών του Κινήματος Οικολόγων

Γραπτή δήλωση του Προέδρου κ. Θεοπέμπτου για την προσθήκη της Πορείας Αλλαγής στο Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών

Θέλω επίσημα να καλωσορίσω στο Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών την Πορεία αλλαγής η οποία έχει ενταχθεί στη συνεργασία Πολιτών του Κινήματος Οικολόγων και μαζί θα πορευτούμε για να αντιμετωπίσουμε όλα τα προβλήματα τα οποία έχουμε ενώπιον μας ιδιαίτερα τα προβλήματα που αφορούν τη διαφθορά και της οικονομία αλλά και της δικαιοσύνης. Θα έχουμε μια συνεργασία η οποία θα συνεχίζει και σε όλα τα άλλα θέματα ακόμα και στις υποψηφιότητες με τις εκλογές.

Για εμάς είναι εξαιρετικά σημαντική η προσθήκη της Πορείας αλλαγής γιατί μας δίνει πρόσβαση σε γνώσεις και ανθρώπους τους οποίους μπορούμε να αξιοποιήσουμε για το καλύτερο δυνατόν του τόπου μας.

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών ποτέ δεν έκλινε προς τα αριστερά ή τα δεξιά γιατί απλούστατα είμαστε πράσινοι, βλέπουμε μπροστά, είχε αναφέρει ενωρίτερα σε ανακοίνωση

«Επειδή ορισμένα δημοσιεύματα στον εγχώριο τύπο προβάλουν μια λανθασμένη εικόνα για το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, θα θέλαμε να ξεκαθαρίσουμε τα πιο κάτω:

• Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών ποτέ δεν έκλινε προς τα αριστερά ή τα δεξιά γιατί απλούστατα είμαστε πράσινοι, βλέπουμε μπροστά. Η Πράσινη ιδεολογία συνδυάζει τους κύριους πυλώνες όπως την οικονομία, την κοινωνία, τον πολιτισμό και το περιβάλλον.

• Αγωνιζόμαστε να διασφαλίσουμε ότι οι πολίτες θα μπορούν να πετύχουν τους προσωπικούς τους στόχους, να έχουν υγεία, να νιώθουν ότι έχουν τις δυνατότητες και ότι μπορούν πραγματικά να ελπίζουν, για το δικό τους μέλλον και των παιδιών τους.

• Όσον αφορά την ετοιμασία των ψηφοδελτίων οι διαδικασίες δεν έχουν ολοκληρωθεί και ως εκ τούτου κανένας δεν έχει πάρει το χρίσμα του υποψηφίου.

• Όσον αφορά δε τις διάφορες κακόβουλες αναφορές να θυμίσουμε ότι το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, πάντα αποτελούσε ένα πολιτικό χώρο με πλουραλισμό απόψεων μεταξύ των μελών του και αυτή είναι η δύναμη του και όχι η αδυναμία του.

Το κάθε μέλος, αλλά και μελλοντικός υποψήφιος, έχει το δημοκρατικό δικαίωμα να εκφράσει την άποψη του, σεβόμενος τις προγραμματικές θέσεις του Κινήματος. Δογματικές προσεγγίσεις και ταμπέλες χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο, τόσο στο Κυπριακό όσο και σε οποιαδήποτε άλλη πτυχή της κοινωνικής και πολιτικής ζωής του τόπου, αποτελούν οπισθοδρόμηση της Δημοκρατίας.»