Η πλαστή φωτογραφία της Μελάνια που χαϊδεύει το πόδι του Μακρόν

Δεκάδες οι φωτογραφίες από την επίσκεψη του ζεύγους Τραμπ στο Παρίσι και μία συγκεκριμένη φωτογραφία κυκλοφορεί επί μέρες στα γαλλικά social media, από το δείπνο των δύο προεδρικών ζευγαριών που διοργανώθηκε στον Πύργο του Αϊφελ.

Δείχνει την Μελάνια Τραμπ χαμογελαστή να έχει ακουμπήσει το χέρι της στο πόδι του Εμανουέλ Μακρόν. Και αυτή η «πλαστή» φωτογραφία έβαλε φωτιά στα γαλλικά social media.

Την ανέβασε άγνωστος χρήστης στο Twitter. Την ώρα λοιπόν που η Μελάνια Τραμπ ακουμπάει το χέρι της στο πόδι του γάλλου προέδρου, ο Μακρόν κοιτάζει σοβαρός τον φωτογραφικό φακό. Απέναντί τους η Μπριζίτ Μακρόν και ο Ντόναλντ Τραμπ κοιτάζουν προς την μεριά των φωτογράφων. Η φωτογραφία, μάλιστα, ανέβηκε με ένα σχόλιο: «Αυτή η φωτογραφία θα πυροδοτήσει τον 3ο Παγκόσμιο Πόλεμο». Ο χρήστης υπαινίσσεται ότι ο Τραμπ θα ξεκινήσει τον πόλεμο, αν η σύζυγός του είχε προχωρήσει σε μια τέτοια κίνηση.

Πρόκειται για μια από τις δεκάδες φωτογραφίες που πήραν τα πρακτορεία πριν το προεδρικό δείπνο, το οποίο διοργάνωσε το ζεύγος Μακρόν, στο πολυτελές εστιατόριο Ιούλιος Βερν, στον δεύτερο όροφο του Πύργου του Αϊφελ, με αφορμή την επίσημη επίσκεψη του αμερικανού προέδρου στο Παρίσι.