Η ΠΕΟ καλεί Κυβέρνηση και Βουλή να προστατεύσουν την πρώτη κατοικία

Η ΠΕΟ καλεί την Κυβέρνηση και τη Βουλή να προστατεύσουν την πρώτη κατοικία των πολιτών, θέτοντας το θέμα της προστασία της πρώτης κατοικίας και γενικότερα το ζήτημα της προστασίας των πολιτών που είναι χρεωμένοι στις τράπεζες ως πρώτιστη προτεραιότητα.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της ΠΕΟ, η παρουσία της Τρόικας στην Κύπρο και οι συζητήσεις που γίνονται στο παρασκήνιο σχετικά με τον τρόπο διαχείρισης των μη εξυπηρετουμένων δανείων, φέρνουν στην επιφάνεια ξανά το θέμα της προστασίας των πολιτών που είναι εκτεθειμένοι στις τράπεζες λόγω της οικονομικής κρίσης και της επιδείνωσης της οικονομικής τους κατάστασης.

«Είναι απαίτησή μας», αναφέρει η ΠΕΟ, «να προστατευτούν οι εργαζόμενοι και όλοι οι πολίτες που έχουν βρεθεί ή αναμένεται να βρεθούν σε θέση που να μην μπορούν να εξυπηρετήσουν τα χρέη τους προς τις τράπεζες και ειδικότερα να αποκλειστεί το ενδεχόμενο για εκποιήσεις πρώτης κατοικίας».

Η ΠΕΟ καλεί την Κυβέρνηση να μην επιτρέψει σε καμιά περίπτωση να τεθεί σε κίνδυνο εκποίησης η πρώτη κατοικία επειδή σε διαφορετική περίπτωση οι οικονομικές αλλά κυρίως οι κοινωνικές συνέπειες θα είναι τεράστιες στον τόπο μας.

Τέλος, καλεί τη Βουλή να προχωρήσει άμεσα στην εξέταση και ψήφιση της Πρότασης Νόμου, η οποία προστατεύει την πρώτη κατοικία από ενδεχόμενο εκποίησης.