Η ΠΑΣΥΠΙ χαρακτηρίζει “ανίκανη” και επικίνδυνη τη διεύθυνση των ΚΑ

Οι πιλότοι των Κυπριακών Αερογραμμών, χαρακτηρίζουν “ανίκανους και επικίνδυνους” να διαχειριστούν τη κατάσταση στην εταιρεία,  το ΔΣ και την Διεύθυνση της εταιρείας και δηλώνουν αποφασισμένοι να αντιδράσουν δυναμικά για αποτροπή της πώλησης της χρονοθυρίδας στο Heathrow.

Σε γενική συνέλευση τους σήμερα και με ομόφωνη απόφασή ενέκριναν ψήφισμα στο οποίο αναφέρεται, σύμφωνα με ανακοίνωση της συντεχνίας, ότι “αίρει την εμπιστοσύνη των μελών της προς το Διοικητικό Συμβούλιο και τη διεύθυνση των Κυπριακών Αερογραμμών, τους οποίους θεωρεί ανίκανους και επικίνδυνους για τη διαχείριση της εταιρείας και καλεί την κυβέρνηση να προσλάβει άμεσα κατάλληλους διευθυντές από τη διεθνή αγορά για να διαχειριστούν την Εταιρεία όπως έχει ήδη δεσμευτεί η Υπουργική Επιτροπή μέσω του Σχεδίου αναδιάρθρωσης από τον Απρίλιο του 2013”.

Επίσης η ΠΑΣΥΠΙ καταδικάζει την πρόθεση του Διοικητικού Συμβουλίου για πώληση της τελευταίας χρονοθυρίδας προσγείωσης στο αεροδρόμιο Χήθροου, “επικαλούμενο δεσμεύσεις προς την Ευρωπαϊκή Ένωση τις οποίες το ίδιο έχει εισηγηθεί”.

Η ΠΑΣΥΠΙ στο ψήφισμα αναφέρει ότι θεωρεί την πώληση της χρονοθυρίδας `καταστροφική` για το μέλλον της εταιρείας και “καθιστά υπεύθυνους τους αρμόδιους Υπουργούς και το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας για τη ζημιά η οποία θα προκύψει με τη μείωση των εσόδων της εταιρείας, τη μείωση του τουρισμού και στα έσοδα του κράτους”.

Παράλληλα εξουσιοδοτεί το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΣΥΠΙ να αντιδράσει δυναμικά για αποτροπή ενός τέτοιου ενδεχομένου.

Το ψήφισμα της ΠΑΣΥΠΙ θα αποσταλεί στους αρμόδιους Υπουργούς, στις Κυπριακές Αερογραμμές και κοινοποιήθηκε και στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.