Η Παρί θέλει πουλήσει τον Νεϊμάρ… εκείνος διστάζει να φύγει

Ο Βραζιλιάνος σταρ έφτασε στο «Παρκ ντε Πρενς» με… τιμές και αμοιβή παγκόσμιο ρεκόρ το 2018, σε μια σοβαρή δήλωση πρόθεσης από τον σύλλογο της Ligue 1 να εδραιώσει τη θέση του στο ποδόσφαιρο στην Ευρώπη. Ωστόσο, η αποτυχία κατάκτησης του Champions League και η απόφαση του Κιλιάν Μπαπέ να παρατείνει την παραμονή του στον σύλλογο μετά το παρατεταμένη μεταγραφικό σίριαλ με τη Ρεάλ Μαδρίτης, σημαίνει ότι η ομάδα της πρωτεύουσας της Γαλλίας θα σκεφτόταν να χωρίσει τους δρόμους της με τον 30χρονο επιθετικό. Ιδιαίτερα μετά από μια ταραχώδη εκστρατεία 2021/22.

Γιατί μπορεί ο Νεϊμάρ να φύγει από την PSG;
Παρά την εκ νέου κατάκτηση του στέμματος της Ligue 1 υπό τις οδηγίες του Μαουρίσιο Ποτσετίνο φέτος, πολλοί πιστεύουν ότι η σεζόν της Παρί είναι αποτυχημένη, λόγω του πρόωρου αποκλεισμού της από το Champions League από τη Ρεάλ Μαδρίτης (θυμίζουμε χατ-τρικ Καρίμ Μπενζεμά μέσα σε 17 λεπτά κι ανατροπή).

Ο Νεϊμάρ δέχθηκε το μεγαλύτερο μέρος της κριτικής από τους υποστηρικτές του συλλόγου, με τον ίδιο και τον Λιονέλ Μέσι να αποδοκιμάζονται την άνοιξη, μετά την ευρωπαϊκή τους κατάρρευση. Η στάση του Βραζιλιάνου παίκτη και η στασιμότητά του στο γήπεδο έχουν εξεταστεί από τον σύλλογο, σύμφωνα με το GOAL.

Παράλληλα, η απόφαση του Γάλλου διεθνούς, Κιλιάν Μπαπέ, να παραμείνει στην ομάδα μπορεί επίσης να παίξει τον ρόλο της, σε οποιαδήποτε διαδικασία λήψης αποφάσεων που αφορά το μέλλον του Νεϊμάρ με τον Γάλλο να πιστεύεται ότι έχει κάποια επιρροή στη μεταγραφική πολιτική και τα θέματα της ομάδας μετά την επικερδή νέα του συμφωνία.

Η σχέση του Μπαπέ με τον Νεϊμάρ φέρεται να έχει ψυχρανθεί τα τελευταία χρόνια…

Θέλει ο Νεϊμάρ να φύγει;
Ωστόσο, ο Βραζιλιάνος επιθετικός δεν επιθυμεί να αποχωρήσει από το «Πακ ντε Πρενς» και σκοπεύει να συνεχίσει με την Παρί την επόμενη σεζόν. Θυμίζουμε ότι ο «Νέι» υπέγραψε μόλις πέρυσι νέα συμφωνία με τους Γάλλους μέχρι το 2025 και μετά από μια σεζόν με αρκετούς πρωταγωνιστές, ίσως υπάρχει ελπίδα ότι η… συλλογή αστέρων παγκόσμιας κλάσης της Παρί θα αποδώσει πολύ καλύτερα το 2022/23.

Με το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ 2022 να πλησιάζει, όπου η Βραζιλία θεωρείται μεταξύ των φαβορί, ο 30χρονος θα έχει κάθε λόγο να αποδείξει ότι οι αμφισβητίες κάνουν λάθος και να δείξει γιατί ο σύλλογος τίναξε την μπάνκα για να τον κάνει δικό του.

Πού θα μπορούσε να πάει ο Νεϊμάρ αν αποχωρήσει;
Εάν ο Βραζιλιάνος αποχωρούσε από το Parc des Princes, ο αριθμός των ομάδων που θα μπορούσαν ρεαλιστικά να τον υπογράψουν είναι περιορισμένος, δεδομένης της μεγάλης αμοιβής του. Αν και ο Νεϊμάρ πιθανότατα δεν θα πουληθεί για το ποσό ρεκόρ που είχε καταβάλει η Παρί για τις υπηρεσίες του αρχικά, το αναμενόμενο κόστος του θα βάλει πολλές ομάδες – συμπεριλαμβανομένου του πρώην συλλόγου της Μπαρτσελόνα – πιθανότατα έξω από το κυνήγι!

Οι Μπλαουγκράνα φέρεται να είχαν προηγούμενες άτυπες συζητήσεις για μια ανταλλαγή με τον Ουσμάν Ντεμπελέ στα μέσα της εκστρατείας 2021/22, αλλά με τον τελευταίο να ετοιμάζεται να αποχωρήσει από το Καμπ Νόου ως ελεύθερος, μια τέτοια κίνηση δεν είναι πλέον ρεαλιστική.

Η Νιούκαστλ θα μπορούσε να ανταποκριθεί στις οικονομικές απαιτήσεις του, αλλά ο Νεϊμάρ δεν ενδιαφέρεται γι αυτή την προοπτική.

Πηγή: www.gazzetta.gr