Η παπάς-παπάς, ή ζευγάς-ζευγάς Μακαριώτατε

Φαίνεται πως κάποιοι στην εκκλησία της Κύπρου, έχουν ξεχάσει το θεσμικό ρόλο τους και ονειρεύονται να γίνουν νέοι Εθνάρχες και Μακάριοι. Δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι και οι εποχές έχουν αλλάξει, και το μέγεθός τους είναι διαφορετικό, και η Κύπρος μας δεν είναι θεοκρατικό κράτος, που έχει ανάγκη τον Αγιατολάχ του. Για αυτό τα καμώματα κάποιων,  μοιάζουν με αυτό που λένε ότι η επανάληψη της Ιστορίας είναι απλώς φάρσα και μάλιστα κακόγουστη.

Ο Ιεράρχης οφείλει να πράττει και να λειτουργεί για τη σωτηρία της ψυχής του ανθρώπου και για την πορεία του προς τη θέωση. Αρα δεν μπορεί ο επί της γής εκπρόσωπός του να λειτουργεί ως κομματάρχης και να προσπαθεί να αποκτήσει ρόλο που δεν του αναλογεί, προσκαλώντας Υπουργούς μέχρι…Προέδρους της Δημοκρατίας.

Αυτό και εξωθεσμικό είναι και συγκρουσιακό. Φανταστείτε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Νίκο Αναστασιάδη που κινείται με απόλυτο σεβασμό στην Ιεραρχία, να προσκαλούσε στο νησί άλλους Αρχιεπισκόπους, Πατριάρχες κλπ, πίοω από την πλάτη του κκ Χρυσοστόμου, το πως θα αντιδρούσε ο δεύτερος. Στα κάγκελα ή μάλλον στον άμβωνα θα ήταν κάθε μέρα.

Για αυτό και επαναλαμβάνουμε την προτροπή μας με απεριόριστη χριστιανική και αδελφική αγάπη, στον Μακαριώτατο : Η παπάς-παπάς, ή ζευγάς-ζευγάς κκ. Χρυσόστομε. Η πολύ απλά όπως λέει και η ρωμιοσύνη, δυο καρπούζια στην ίδια μασχάλη δεν χωράνε. Πολύ απλά θα πέσουν και θα σπάσουν. Και τέτοια πολυτέλεια δεν την έχουμε. Αυτά Σεβασμιώτατε και Χρόνια Πολλά.