Η Παγκύπρια Συντεχνία Πιλότων και η ΕΔΕΚ ζητούν να εξεταστεί στη Βουλή η πρόοδος των Κυπριακών Αερογραμμών

Ο Γιαννάκης Ομήρου συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της Συντεχνίας Πιλότων και ΕΔΕΚ το απόγευμα, στα κεντρικά γραφεία του Κινήματος όπου ζητήθηκε να εξεταστεί από τη Κοινοβουλευτική Επιτροπή, η πρόοδος που γίνεται όσον αφορά στην υλοποίηση του σχεδίου αναδιάρθρωσης των Κυπριακών Αερογραμμών που προετοίμασε η ομάδα εμπειρογνωμόνων KLM – Air France.

Επιπλεόν ο κ.Ομήρου δήλωσε πως: «Είναι πάγια η θέση της ΕΔΕΚ ότι ο εθνικός αερομεταφορέας πρέπει να διατηρηθεί πάση θυσία, γιατί συνδέεται με την υπόσταση του κυπριακού κράτους, με την κρατική μας κυριαρχία, αλλά και με την κυπριακή οικονομία, τον τουρισμό και άλλους ζωτικούς τομείς της κυπριακής οικονομίας».

Από την άλλη πλευρά ο Πρόεδρος της ΠΑΣΥΠΙ κ. Σουππουρής ανέφερε ότι «έχουμε εκθέσει τις ανησυχίες μας για την καθυστέρηση στην υλοποίηση του σχεδίου που έκαναν οι εμπειρογνώμονες». Πρόσθεσε ότι «οι Κυπριακές Αερογραμμές πρέπει να διατηρηθούν – είναι ένας σοβαρός πνεύμονας της οικονομίας της Κύπρου – και πιστεύουμε ότι με τη βοήθεια της Βουλής θα προχωρήσουν οι Κυπριακές Αερογραμμές να κάνουν αυτά που πρέπει να κάνουν για το σχέδιο αναδιάρθρωσης».