Η Πάφος αντιδρά σε αποκλεισμό φιλελευθεροποίησης πτήσεων

Οι πληροφορίες για αποκλεισμό του αεροδρομίου Πάφου από το σχεδιασμό της φιλελευθεροποίησης των πτήσεων από τη Ρωσία προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις στη Πάφο.

Κλήθηκε εκτάκτως η Συντονιστική Επιτροπή Κομμάτων και Οργανώσεων (ΣΕΚΟ), όπου συζητήθηκε το θέμα, ενώ ο πρόεδρος της τοπικής επιτροπής του ΠΑΣΥΞΕ Θέμης Φιλιππίδης αναφέρθηκε στις δυσμενείς επιπτώσεις που θα έχει ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Ήδη, όπως σημείωσε ο κ Φιλιππίδης, γίνονται σκέψεις για να ακυρωθούν αφίξεις από την Ρωσία που ήταν προγραμματισμένες στο αεροδρόμιο Πάφου για τις 27 Δεκεμβρίου.

Σε δηλώσεις του ο κ Φιλιππίδης είπε ότι «έχουμε πληροφορηθεί από τον πρόεδρο του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού ότι στην τελευταία επίσκεψη που είχαν στην Ρωσία σε ό,τι αφορά τα θέματα ελευθεροποίησης των πτήσεων και της επέκτασης της καλοκαιρινής περιόδου ότι υπάρχει πρόβλημα με το αεροδρόμιο της Πάφου».

Η εξέλιξη, συνέχισε, ανησύχησε την επαρχία της Πάφου και κατόπιν αυτού απευθύνθηκαν στον Υπουργό Συγκοινωνιών και Έργων Τάσο Μητσόπουλο, ο οποίος τούς υποσχέθηκε ότι θα δει το θέμα σύντομα.

Σύμφωνα με τον κ. Φιλιππίδη, το θέμα της φιλελευθεροποίησης, που έχει εξαγγελθεί επίσημα από τις δύο κυβερνήσεις, θα πρέπει να ξεκαθαρίσει, ώστε να αποφευχθούν τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν από μια αρνητική εξέλιξη.

Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Συγκοινωνιών και Έργων, βουλευτής του ΔΗΚΟ Πάφου Αντώνης Αντωνίου, ανέφερε, μετά από τη συνεδρία, ότι οι αντιδράσεις θα είναι άμεσες από πλευράς της Πάφου σε περίπτωση που αποκλειστεί από το σχεδιασμό των φιλελευθεροποιημένων πτήσεων. Ο κ. Αντωνίου δεσμεύτηκε να επικοινωνήσει με τον Υπουργό Συγκοινωνιών και Έργων για πλήρη ενημέρωση.

Δήλωσε, επίσης, πως η δρομολόγηση πτήσεων προς το αεροδρόμιο της Πάφου, θα βοηθήσει τα μέγιστα, όχι μόνο στην ανάπτυξη του τουρισμού, αλλά γενικότερα στην ανάπτυξη της οικονομίας της Επαρχίας.