Η ομογνωμία Αθηνών – Λευκωσίας είναι δεδομένη είπε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στη Θεσσαλονίκη, μετά από συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας κ. Νίκο Κοτζιά, στην παρουσία του Υπουργού Εξωτερικών κ. Ιωάννη Κασουλίδη, και ερωτηθείς για τη συνάντηση, ο Πρόεδρος είπε ότι «όντως ήταν μια δημιουργική συνάντηση εν συνεχεία πρωινής με τον Πρωθυπουργό και με τον κ. Κοτζιά και έχουμε μελετήσει το πώς αντιμετωπίζουμε τα διάφορα σενάρια που μπορεί να προκύψουν ενόψει της Γενεύης».

Κληθείς να σχολιάσει δήλωση του Ειδικού Σύμβουλου του ΓΓ του ΟΗΕ μετά από συνάντηση του με τον κ. Ακκιντζί, ότι είμαστε προετοιμασμένοι για να μείνουμε για μερικές βδομάδες στη Γενεύη, ο Πρόεδρος είπε «για διακοπές; Μακάρι να είναι δημιουργική η συνάντηση και δεν χρειάζονται βδομάδες».

Ερωτηθείς αν το κοινό έγγραφο θα πρέπει να είναι συμφωνημένο ή όχι, ο Πρόεδρος είπε ότι «είτε είναι κοινό είτε δεν είναι κοινό. Συνεπώς θα πρέπει να είναι και συμφωνημένο. Αύριο θα έχω συνάντηση με τον κ. Άιντε, να δω τι θα μεταφέρει και αναλόγως θα είναι και η αντίδραση η δική μας. Αυτά όλα είναι που συζητήσαμε και με τον Πρωθυπουργό και με τον Υπουργό Εξωτερικών».

Από την πλευρά του ο κ. Κοτζιάς είπε ότι «είναι πάντα πάρα πολύ ενδιαφέρουσα η συζήτηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και με τον Υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου. Τους ευχαριστώ πάρα πολύ και για τον δημιουργικό τρόπο που συζητάμε κάθε φορά την κοινή μας πολιτική στα μεγάλα θέματα τα γνωστά».

Ερωτηθείς αν υπάρχει ομογνωμία Αθηνών – Λευκωσίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε «αυτό να θεωρείται δεδομένο» και ο κ. Κοτζιάς απάντησε «πάντα».

Check Also

ΠτΔ: Ετοιμότητα για επανέναρτξη των συνομιλιών – Τετ α τετ με Ερντογάν

ΠτΔ: Ετοιμότητα για επανέναρτξη των συνομιλιών – Τετ α τετ με Ερντογάν Ο Πρόεδρος της …

Έχασε τη μάχη για τη ζωή, ο 27χρονος καταδρομέας ΣΥΟΠ

Έχασε τη μάχη για τη ζωή, ο 27χρονος καταδρομέας ΣΥΟΠ Το Υπουργείο Άμυνας εξέδωσε αανκοίνωση …