Η Ομάδα Πρωτοβουλίας για τη σωτηρία της ΕΔΕΚ ζητά Δημοκρατικό συνέδριο

Η Ομάδα Πρωτοβουλίας για τη Σωτηρία και την Αναδιοργάνωση της ΕΔΕΚ, ζητά Δημοκρατικό συνέδριο με το μητρώο του 2017, με βάση το οποίο είχε εκλεγεί ο Μαρίνος Σιζόπουλος και έρευνα για τα οικονομικά του κόμματος.

Τα μέλη της ομάδας πρωτοβουλίας,   δηλώνουν ΕΔΕΚίτες και ξεκαθαρίζουν πως δεν σκοπεύουν να κάνουν νέα κίνηση ή κόμμα.

Η Ομάδα έδωσε σήμερα διάσκεψη Τύπου στην οποία παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο Ευρωβουλευτής Δημήτρης Παπαδάκης, ο Πρώην Γραμματέας Κεντρικής Επιτροπής, Πρώην Μέλος Πολιτικού Γραφείου ΕΔΕΚ, Χρυσός Τουλούπης, ο Πρόεδρος Τοπικής Επιτροπής ΕΔΕΚ Τσερίου, Αντιδήμαρχος Δήμου Τσερίου, Κωστάκης Καλογήρου, ο Αντιπρόεδρος ΟΕΛΜΕΚ, Θέμης Πολυβίου, η Πρώην Πρόεδρος Νεολαίας ΕΔΕΚ Στέφανη Ανδρέου, ο Πρόεδρος Επαρχιακής Επιτροπής ΕΔΕΚ Λάρνακας, Παναγιώτης Ευαγγελίδης, ο Αντιστασιακός, Δημήτρης Φιλιππίδης, ο Πρώην Πρόεδρος Νεολαίας και Πρώην Πρόεδρος Επαρχιακής Επιτροπής ΕΔΕΚ Λευκωσίας, Νέμος Κουτσοκούμνης, ο Πρώην Αντιδήμαρχος Λάρνακας, Πέτρος Χριστοδούλου, ο Αντιστασιακός, Πρώην Υπεύθυνος Φρουράς Βάσου Λυσσαρίδη, Στέλιος Ποταμάρης κ.ά.

Ο Γιαννής Πιερίδης, Πρώην Μέλος Πολιτικού Γραφείου και Κεντρικής Επιτροπής ΕΔΕΚ, είπε  ότι η ΕΔΕΚ είναι σε μια δίνη που την ταλαιπωρεί από το 2017 και όχι από τότε που προσέφυγαν στην δικαιοσύνη κάποιοι.

Το πρόσφατο συνέδριο της 18ωρης προειδοποίησης και της συμμετοχής των 90 παρόντων μελών, ήταν – είπε – «εκείνο που μας έκανε ν’ αποφασίσουμε ότι πρέπει επιτέλους να κάνουμε κάτι σημαντικό, ξεχείλισε το ποτήρι». Πρόσθεσε ότι «ο αυταρχισμός και η ψευδολογία έχουν καθιερωθεί ως μέθοδος δράσης από την σημερινή de facto ηγεσία της ΕΔΕΚ που, παρά το γεγονός ότι θεωρείται έκπτωτη από την πλειοψηφία των μελών της, επιμένει να κρατά με νύχια και με δόντια το κόμμα, υπό τον έλεγχο και την αστυνόμευση της».

Συνεχίζοντας είπε ότι «ούτε οι δικαστικές αποφάσεις, ούτε οι δικές μας συνεχείς προτροπές, ούτε οι πρόσφατες εκκλήσεις από τους βουλευτές, άγγιξαν το Μ. Σιζόπουλο και τους γύρω του».

Πρόσθεσε ότι η «επαναλαμβανόμενη παραβίαση του καταστατικού, η καταστρατήγηση των αποφάσεων των κομματικών οργάνων και η συστηματική αλλοίωση των πρακτικών που γίνονται από τον Μαρίνο Σιζόπουλο με την ανοχή ή τη στήριξη μιας μικρής ομάδας στελεχών, έχουν καταρρακώσει τη δημοκρατική λειτουργία της ΕΔΕΚ», φέροντας ως παράδειγμα πως το 2017 το ΠΓ της ΕΔΕΚ αποφάσισε ομόφωνα τη θέση του κόμματος για τους προϋπολογισμούς του 2018 και την επομένη – είπε – ο κ. Σιζόπουλος ψήφισε ακριβώς το αντίθετο.

Ο κ. Πιερίδης ανέφερε ότι διεκδικούν αποκατάσταση του μητρώου του κόμματος με την απομάκρυνση από αυτό εκείνων που παράτυπα και αντικαταστατικά έχει προσθέσει η ομάδα Σιζόπουλου και την επιστροφή στο μητρώο όσων σκόπιμα έχουν διαγραφεί από αυτό. «Το μητρώο του 2017 μπορεί να αποτελέσει τη βάση και την εγγύηση για την ομαλή λειτουργία του κόμματος», είπε.

Θέλουν επίσης, πρόσθεσε, τη σύγκληση και τη διεξαγωγή ενός νέου συνεδρίου με κατοχυρωμένες δημοκρατικές διαδικασίες αποδεκτές από όλους. «Ένα συνέδριο που θα χαράξει τη νέα πορεία της ΕΔΕΚ σύμφωνα με τη σοσιαλιστική της ιδεολογία και την πατριωτική γραμμή που ιστορικά τη χαρακτήριζε. Πώς θα το πετύχουμε αυτό; Με την ενεργό συμμετοχή μας σε διαδικασίες μαζικές και δημοκρατικές που δεν θα επιδέχονται αμφισβήτηση από πουθενά».

Είναι για αυτό, συνέχισε, που μαζί με πολλά άλλα ιστορικά στελέχη και ανεξάρτητα από τις επιμέρους διαφορές τους, έχουν αναλάβει την πρωτοβουλία για την πραγματοποίηση μιας μαζικής συγκέντρωσης μελών και φίλων της ΕΔΕΚ σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί σύντομα.

Ερωτηθείς σε περίπτωση που ο κ. Σιζόπουλος επιμείνει και δεν έχουν αποτέλεσμα οι προσπάθειές τους, αν σκέφτονται να προχωρήσουν σε κάτι πιο ριζοσπαστικό, στην ίδρυση νέας κίνησης ή κόμματος, ο Γιάννης Πιερίδης απάντησε «σε αυτή τη φάση δεν συζητούμε τίποτε άλλο. Εμείς είμαστε ΕΔΕΚίτες, είμαστε η ΕΔΕΚ. Γι’ αυτό θα διεκδικήσουμε τη σωστή λειτουργία και επανασύσταση του κόμματος. Δεν συζητάμε γενικά τη δημιουργία άλλου κόμματος».

Ερωτηθέντες για την προεδρολογία, είπε ότι δεν θα πάρουν μέρος σε αυτή τη συζήτηση γιατί τους ενδιαφέρει μόνο η σωτηρία της ΕΔΕΚ.

Ερωτηθείς για το κίνητρο του κ. Σιζόπουλου και ποιους σκοπούς θέλει να εξυπηρετήσει, παραμένοντας στην ΕΔΕΚ, ο κ. Πιερίδης εξέφρασε την άποψη ότι ο Μαρίνος Σιζόπουλος θέλει «τη σφραγίδα της ΕΔΕΚ για παίζει το παιχνίδι, που παίζει στην πολιτική και στην οικονομική ζωή του τόπου». Κληθείς να πει τι εννοεί «παιχνίδι» κι αν ο κ. Σιζόπουλος έχει μη αρμόζουσες, διαπλεκόμενες σχέσεις, απάντησε: «πιθανολογώ πως ναι. Υπάρχουν θέματα που σύντομα θα βγουν στην επιφάνεια. Ως εδώ για την ώρα».

Διερωτήθηκε τις σκληρές θέσεις που εκφράζει στο Κυπριακό στην ΔΔΟ, τι έκανε να τις προωθήσει στην Ευρώπη, λέγοντας ότι ακόμα και συναντήσεις με κόμματα στην Ελλάδα έκανε χρόνια να πραγματοποιήσει.

Η Λουΐζα Μαυρομμάτη, Πρώην Μέλος Πολιτικού Γραφείου, Πρώην Μέλος Κεντρικής Επιτροπής ΕΔΕΚ και Πρώην Αντιδήμαρχος Έγκωμης, έθεσε και θέμα για τις θέσεις του κ. Σιζόπουλου έναντι στο ΓεΣΥ, «οι οποίες δεν εκφράζουν τις θέσεις του κόμματος, την ιδεολογία του κόμματος και δεν εκφράζουν τη βούληση των ψηφοφόρων του κόμματος». Στην κοινωνία, πρόσθεσε, υπάρχει η πεποίθηση ότι οι θέσεις του κ. Σιζόπουλου «άγονται καθαρά από προσωπικά συμφέροντα».

Ο λόγος που κάνουν αυτή τη δύσκολη προσπάθεια για τη σωτηρία της ΕΔΕΚ, είπε η κ. Μαυρομμάτη, είναι «ένα δημοκρατικό συνέδριο, όπου οι συμμετέχοντες θα ψηφίσουν σύμφωνα με τη βούλησή τους». Να εγκαταλείψει ο κ. Σιζόπουλος την ντε φάκτο θέση που κρατά, που είναι μη νόμιμη και ενάντια στο καταστατικό.

Ο Μιχάλης Τερέπεης, Πρώην Γραμματέας Κεντρικής Επιτροπής και Πρώην Μέλος Πολιτικού Γραφείου ΕΔΕΚ είπε ότι το συνέδριο του 2017 διεξήχθη με μητρώο 9500 μελών και αμέσως μετά, χωρίς απόφαση συλλογικών οργάνων, ο κ. Σιζόπουλος ξεκίνησε μια διαδικασία ξεκαθαρίσματος μητρώου, στην οποία υπήρξε αντίδραση. Ποτέ, πρόσθεσε, δεν εμφανίστηκε ενώπιον του ΠΓ ο κατάλογος με τους διαγραφέντες, σημειώνοντας ότι αφαιρέθηκαν από το μητρώο 2500-3000 άτομα, κάποιοι από αυτούς ακόμα δεν το γνωρίζουν.

Το μητρώο, συνέχισε, δόθηκε τέλος Αυγούστου πριν το τελευταίο συνέδριο της ΕΔΕΚ όπου διαπίστωσε ο ίδιος ως γραμματέας ότι προστέθηκαν σε δύο μήνες «που με προφάσεις δεν μας το παρέδιδε ο κ. Σιζόπουλος», περίπου 800 άτομα, τα οποία δεν υπήρχαν σε κανένα μητρώο του κόμματος.

Οικονομικά ΕΔΕΚ

Το κομματικό ταμείο και οι κομματικές περιουσίες είναι το δεύτερο μεγάλο θέμα  που απαιτεί σοβαρή  και εις βάθος διερεύνηση, ανέφερε ο κ. Πιερίδης ζητώντας τη δημιουργία μιας επιτροπής για να διερευνήσει τη διαχείριση που έχει γίνει, ποιοι ελέγχουν τα οικονομικά της ΕΔΕΚ και ποιοι κατέχουν την περιουσία του κόμματος. «Υπάρχει μια ύποπτη σιωπή για το γραφείο της ΕΔΕΚ και την πολυκατοικία Λυσσαρίδη», είπε.

Ο Μιχάλης Τερέπεης ανέφερε ότι η πολυκατοικία Λυσαρίδη έχει παραχωρηθεί «με μυστικό συμβόλαιο» για μακροχρόνια εκμετάλλευση από συγκεκριμένη εταιρεία προς 3000 ευρώ το μήνα ολόκληρο το κτίριο ενώ η εταιρεία διαδίδει πως ενοικίασε μόνο το ρετιρέ 80.000 ευρώ. Η οικογένεια που είναι ιδιοκτήτες της εταιρείας, πρόσθεσε, έχουν γίνει και μέλη της ΕΔΕΚ. «Για μας είναι καθαρό ότι υπάρχουν συμφωνίες κάτω από το τραπέζι».

Ο κ. Τερέπεης αναφέρθηκε και στις επιταγές του κόμματος που ο γραμματέας οικονομικών της ΕΔΕΚ είχε εκδώσει. «Είναι επιτακτικό, πρέπει να γίνει έρευνα στα οικονομικά της ΕΔΕΚ», δήλωσε.

Η Ομάδα Πρωτοβουλίας για την Σωτηρία της ΕΔΕΚ έδωσε στη δημοσιότητα και κείμενο με τις απαντήσεις τους για ισχυρισμούς – όπως αναφέρεται – στους οποίους έχει κατά καιρούς προβεί ο Μαρίνος Σιζόπουλος.

Μήνυμα Βουλευτών ΕΔΕΚ

Η προσφυγή στη βάση του κόμματος, μέσα από ένα δημοκρατικό συνέδριο, αποτελεί τη μόνη λύση, η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η ΕΔΕΚ δεν μπορεί να συνεχίσει όπως είναι, ούτε και μπορεί να αποτελέσει το πλαίσιο λειτουργίας της, αναφέρουν σε «μήνυμα συμπόρευσης» οι Βουλευτές της ΕΔΕΚ, Κωστής Ευσταθίου και Ηλίας Μυριάνθους, το οποίο ανέγνωσε η Λουΐζα Μαυρομμάτη.

«Η πεμπτουσία ενός σοσιαλιστικού και δημοκρατικού κόμματος όπως είναι η ΕΔΕΚ, είναι ο σεβασμός στη δημοκρατική αρχή. Αυτή επιτάσσει ότι τα συλλογικά όργανα εκλέγονται και λειτουργούν στη βάση της ελευθερίας σκέψης, της ελευθερίας της οργάνωσης, του σεβασμού του μέλους, του φίλου της ΕΔΕΚ, του Καταστατικού και της άλλης άποψης».

Γι’ αυτό και η προκήρυξη του Συνεδρίου θα πρέπει να γίνει το συντομότερο δυνατό στη βάση ενός κοινά αποδεκτού μητρώου, μακριά από αντιπαλότητες και αυθαιρεσίες, αναφέρουν Ευσταθίου και Μυριάνθους προσθέτοντας ότι μόνο μέσα από την αναβάπτιση μπορεί το κόμμα να επανεύρει τη δυναμική του, αναβάπτιση η οποία προϋποθέτει σεβασμό στις καταστατικές πρόνοιες και στην αρχή της δημοκρατικής νομιμοποίησης.

«Η ΕΔΕΚ έχει ιστορία, έχει παρόν και πρέπει να έχει μέλλον. Μέλλον μέσα από τη δημοκρατική της φυσιογνωμία και λειτουργία», καταλήγουν στο μήνυμά τους οι δύο Βουλευτές της ΕΔΕΚ.

Απαντήσεις στους δημόσιους ισχυρισμούς του Μ. Σιζόπουλου

  1. Ισχυρίζεται ότι κρατούσε το μητρώο με απόφαση συλλογικού οργάνου. Δεν πάρθηκε ποτέ απόφαση από συλλογικό όργανο για να κρατά το μητρώο μελών ο Πρόεδρος. Ακόμη και να υπήρχε τέτοια απόφαση θα ήταν αντικαταστατική, γιατί κανένα όργανο δεν μπορεί να παραβιάζει το καταστατικό με τις αποφάσεις του.
  2. Ισχυρίζεται ότι η Νομοθεσία για τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα προβλέπει ότι την ευθύνη έχουν οι κατά νόμο υπεύθυνοι/επικεφαλής των οργανισμών. Η νομοθεσία προβλέπει ακριβώς το αντίθετο, δηλαδή ότι ο κάθε οργανισμός ορίζει ένα ανεξάρτητο αξιωματούχο για να έχει την ευθύνη να χειρίζεται τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα και ότι δεν επιτρέπεται αυτά να τα χειρίζεται ο επικεφαλής του οργανισμού. Άλλωστε η θέση της Επιτρόπου είναι ότι ο αρμόδιος στα πολιτικά Κόμματα είναι είτε ο Κεντρικός Οργανωτικός είτε ο Γενικός Γραμματέας, αυτός που προβλέπει το καταστατικό του κάθε κόμματος. Έτσι απαντά η ίδια γραπτώς, σε γραπτό ερώτημα δημοσιογράφου.

 

  1. Ισχυρίζεται ότι δεν αντιδράσαμε στην Κεντρική Επιτροπή που προκήρυξε το συνέδριο και ότι υπήρξε αντίδραση εκ των υστέρων. Η αλήθεια είναι ότι υπήρξε αντίδραση, από τον Γραμματέα της Κ.Ε., από τον πρώην Βουλευτή Γ. Βαρνάβα, καθώς και άλλους συναγωνιστές. Ο ίδιος ο Μ. Σιζόπουλος πρότεινε το μητρώο του Νοεμβρίου του 2017, επειδή δέχτηκε την τοποθέτηση του Γραμματέα της Κ.Ε. ότι δεν επικυρώθηκαν από το Πολιτικό Γραφείο εγγραφές νέων μελών, μετά τον Νοέμβριο του 2017.
  2. Ισχυρίζεται ότι δεν υπήρξε καμία αμφισβήτηση πριν την Επαρχιακή Συνδιάσκεψη Λευκωσίας. Τα πραγματικά γεγονότα είναι ότι υπήρξαν τρεις αναπάντητες επιστολές του Γραμματέα  της Κ.Ε. προς τον ίδιο, καθώς και αριθμός επιστολών του Γραμματέα της Κ.Ε. και του υποψηφίου Γ. Βαρνάβα και του Δικηγόρου του, προς στην Επιτροπή Διαπιστευτηρίων Συνεδρίου. Επίσης έγινε καταγγελία στην αστυνομία για παραποίηση του μητρώου μελών.  Με πρωτοβουλία της συναγωνίστριας Ανδριανής Οδυσσέως έγινε συλλογή υπογραφών για σύγκληση  Κεντρικής Επιτροπής πριν την πραγματοποίηση των επαρχιακών συνδιασκέψεων. Υπήρξε ξεκάθαρη γραπτή τοποθέτηση του Γραμματέα της Κ.Ε. ως μέλους της Επιτροπής Διαπιστευτηρίων Συνεδρίου καθώς και σε συνεδρία του Π.Γ. ότι δεν θα υπογράψει εκλογικά μητρώα που περιέχουν παράτυπα εγγεγραμμένα μέλη. Παρά τις πιο πάνω αντιδράσεις ο Μ. Σιζόπουλος προχώρησε σε Επαρχιακές Συνδιασκέψεις με ανυπόγραφαεκλογικά μητρώα.

Επίσης παρά την γραπτή ένσταση για τα ανυπόγραφα μητρώα που κατατέθηκαν στην πρώτη Επαρχιακή Συνδιάσκεψη, αυτή της Λάρνακας, παρά τις γραπτές ενστάσεις που κατατέθηκαν στην Επαρχιακή Συνδιάσκεψη Πάφου, και πάρα την δημόσια καταγγελία από μέλη και τον Πρόεδρο της Επαρχιακής Επιτροπής Λεμεσού για παρατυπίες στο εκλογικό μητρώο της Λεμεσού, συνέχισε τις διαδικασίες του Συνεδρίου.

Ο Μ. Σιζόπουλος όλο αυτό το διάστημα πεισματικά αγνοούσε τους πάντες και προχωρούσε στις παράτυπες διαδικασίες, γεγονός  που ανάγκασε τους συναγωνιστές που ήταν υποψήφιοι στην Επαρχιακή Λευκωσίας αλλά και στο Συνέδριο, να προσφύγουν στο ύστατο μέσο, τα δικαστήρια, τα οποία αγνόησε και πάλι επιμένοντας στις παρανομίες παρακούοντας τα διατάγματα τους.

  1. Ισχυρίζεται ότι κέρδισε όλες τις υποθέσεις στα δικαστήρια. Και οι τρεις υποθέσεις βρίσκονται ανοικτές στα δικαστήρια για την εκδίκαση της ουσίας των υποθέσεων.
  2. Η αίτηση για την Επαρχιακή Συνδιάσκεψη Λευκωσίας βρίσκεται σε πορεία εκδίκασης και υπάρχουν σε ισχύ ενδιάμεσες αποφάσεις, οι οποίες  απαγορεύουν την χρήση του μητρώου της Λευκωσίας σε εκλογική διαδικασία και την χρήση των αποτελεσμάτων της κατά παράβαση δικαστικού διατάγματος διεξαχθείσας εκλογικής διαδικασίας. Επίσης όσο αφορά την δεύτερη απόπειρα που έγινε μετά από την σκηνοθετημένη παραίτηση μελών της απερχόμενης Επαρχιακής Επιτροπής,  αυτή η διαδικασία αφορούσε αντικατάσταση παραιτηθέντων και με βάση το καταστατικό γίνεται για το υπόλοιπο της περιόδου μέχρι την λήξη της θητείας της υφιστάμενης επιτροπής. Τα αποτελέσματα αυτής της διαδικασίας  έχουν λήξει λόγω συμπλήρωσης πενταετίας.
  3. Για την αίτηση των 15 μελών, ισχυρίζεται ότι οι συναγωνιστές εξαπατήσαν τον δικαστή. Αυτοί που πιθανόν εξαπάτησαν τον δικαστή ήταν οι εκπρόσωποι του Μ. Σιζόπουλου οι οποίοι  δήλωσαν στο δικαστήριο ότι μετά την μη πραγματοποίηση του Συνεδρίου λόγω του διατάγματος, αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί και πρέπει να προκηρυχθεί νέο Συνέδριο. Ο δικαστής φαίνεται να θεώρησε ότι αυτό το γεγονός ήταν σημαντικό και ακύρωσε το διάταγμα, καταγράφοντας στην απόφαση ότι αφού θα προκηρυχθεί νέο Συνέδριο σε τέσσερις μήνες,  οι αιτούντες θα έχουν δικαίωμα να υποβάλουν εκ νέου υποψηφιότητα. Αντί αυτού ο Μ. Σιζόπουλος προχώρησε με συνέχιση του υφιστάμενου συνεδρίου με αποτέλεσμα οι συναγωνιστές να αποταθούν εκ νέου στον ίδιο δικαστή ο οποίος έκδωσε νέο διάταγμα για μη συνέχιση του Συνεδρίου. Ποιος δικαστής θα εξέδιδε νέο διάταγμα για την ίδια υπόθεση αν ήταν πεπεισμένος ότι οι αιτούντες των εξαπάτησαν, όπως ισχυρίζεται ο Μ. Σιζόπουλος.

 

  • Υπόθεση Γραμματέα Κ.Ε.: Ο Μ. Σιζόπουλος ισχυρίζεται ότι κέρδισε την υπόθεση. Η αλήθεια είναι  ότι ο δικαστής πέντε μέρες πριν την συμπλήρωση της θητείας του Γραμματέα αποφάσισε ότι υπάρχει σοβαρή υπόθεση για εκδίκαση, με δυνατές πιθανότητες επιτυχίας αλλά εν όψει της συμπλήρωσης της θητείας και της μη επαναδιεκδίκησης εκλογής από τον αιτητή δεν υπάρχει πιθανότητα ανεπανόρθωτης ζημίας. Η υπόθεση συνεχίζει και εισήλθε στη χρονοβόρα τελική φάση εκδίκασης της. Επισημαίνεται ότι ο Μ. Σιζόπουλος δηλώνει δημοσίως ότι το «δικαστήριο απέρριψε τα όσα ψευδώς ισχυρίστηκε ο Γραμματέας», σε ποια απόφαση το βρήκε αυτό;;! Αυτές οι δηλώσεις του είναι ανήθικες και ψευδείς και αποτελούν αισχρή προσπάθεια σπίλωσης της προσωπικότητας του Γραμματέα της Κ.Ε.

 

  1. Ισχυρίζεται ότι η σύγκλιση Εκτάκτου Συνεδρίου και έκτακτης Κεντρικής Επιτροπής από τον ίδιο έγιναν σύμφωνα με το καταστατικό. Κατά την προσφιλή του μέθοδο ερμηνεύει κατά το δοκούν και αυθαίρετα το καταστατικό ακόμα και στις ποιο ξεκάθαρες διατάξεις.

Έκτακτο Συνέδριο όπως και κάθε είδος συνεδρίου προκηρύσσεται από την Κεντρική Επιτροπή ως το ανώτατο σώμα μεταξύ δύο συνεδρίων. Έκτακτο Συνέδριο έχει δικαίωμα να ζητήσει επίσης και ο Πρόεδρος. Αυτό όμως δεν ισοδυναμεί με το αυθαίρετο αφήγημα του Μ. Σιζόπουλου ότι το προκηρύσσει ο ίδιος και μάλιστα με διαδικασίες πρόσκλησης παρέας σε καφέ, εντός 24ων ωρών, παρακάμπτοντας την Κεντρική Επιτροπή.

Έκτακτη Κεντρική Επιτροπή μπορεί να αποφασίσει το Πολιτικό γραφείο ή να την ζητήσει το 1/3 των μελών της. Την Κεντρική Επιτροπή όμως ξεκάθαρα και με την μεγαλύτερη σαφήνεια, το καταστατικό προβλέπει ότι την καλεί ο Γραμματέας της σε συνεργασία με τον Πρόεδρο, πουθενά δεν δίνει δικαίωμα στον Πρόεδρο να αυθαιρετεί. Εδώ σημειώνεται ότι από τον Σεπτέμβρη του 2021 μέχρι τον Απρίλη του 2022 δεν απάντησε καν στα γραπτά σημειώματα του Γραμματέα της Κ.Ε., με τα οποία του ζητούσε την συγκατάθεση του για να συγκληθεί τακτική συνεδρία της Κεντρικής Επιτροπής.

 

  1. Ζητά δημοσίως όπως διεξαχθεί δημόσια συζήτηση με όσους διαφωνούν μαζί του για να παραθέσει ο καθένας τις θέσεις και τα επιχειρήματα του. Ο Γραμματέας της Κ.Ε. έχει ήδη απαντήσει δημόσια μέσω τηλεοπτικής εκπομπής, ότι αποδέχεται την πρόσκληση αλλά ο Μ. Σιζόπουλος μέχρι σήμερα δεν έχει ανταποκριθεί.

 

  1. Μας καλεί στα «Συλλογικά Όργανα» να συζητήσουμε. Η απάντηση είναι ότι σε έκνομα και παράτυπα συγκροτημένα  σώματα δεν θα συμμετέχουμε.

 

Αν επιθυμεί όπως διακηρύττει την ενότητα ας αφουγκραστεί επιτέλους την αγωνία της βάσης και ας αποδεχτεί την πρόταση μας για ένα μαζικό δημοκρατικό συνέδριο με το πραγματικό μητρώο του 2017.

Ένα Συνέδριο στο οποίο το κάθε μέλος θα καταθέσει τις θέσεις του και τα τεκμήρια του και αφού ακουστούν όλες οι αλήθειες, η βάση θα αποφασίσει δημοκρατικά και ελεύθερα για την πορεία του κινήματος και για την εκλογή ηγεσίας και συλλογικών οργάνων μέσα από καθαρές διαδικασίες.