Η Ολομέλεια της Βουλής θα αποφασίσει για τη μείωση ενοικίων

Στην Ολομέλεια της Βουλής το απόγευμα θα κριθεί η τύχη της πρότασης νόμου που αφορά τη μείωση των ενοικίων, η οποία οδηγείται ενώπιον του σώματος για τέταρτη φορά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΥΠΟΙΚ, Χάρης Γεωργιάδης που παρίστατο στη σύσκεψη των αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων ζήτησε την αναβολή της εν λόγω πρότασης νόμου με το αιτιολογικό ότι αυτή θα επηρεάσει τις κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών.

Ο ΥΠΟΙΚ ενημέρωσε ακόμη τους αρχηγούς ή εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών κομμάτων για κάποια νομοσχέδια που τυχόν έρθουν στη Βουλή, μεταξύ των οποίων ίσως υπάρξουν και μνημονιακά νομοσχέδια. Ωστόσο, σύμφωνα με ασφαλείς πηγές του ΚΥΠΕ, το πιο πιθανό είναι πως νομοσχέδια που αφορούν τις πρόνοιες του μνημονίου μάλλον θα έρθουν ενώπιον της Βουλής το Σεπτέμβριο. Υπήρξε πάντως διαβεβαίωση από τους εκπροσώπους των κομμάτων ότι τέτοιου είδους νομοσχέδια θα εξετάζονται κατά προτεραιότητα.

Αργότερα σε δηλώσεις του για το θέμα της Ερευνητικής Επιτροπής για την οικονομία, ο Βουλευτής των Οικολόγων Περιβαλλοντιστών, Γιώργος Περδίκης ανέφερε ότι στη σύσκεψη των αρχηγών το πρωί ζητήθηκε από την ΕΔΕΚ να γίνει συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για την ανάγκη διερεύνησης του οικονομικού σκανδάλου με αιτιολογία την εξέλιξη μετά την απόφαση δύο εκ των τριών Δικαστών της Επιτροπής για περιορισμό των καθηκόντων της.

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Περδίκης είπε ότι τελικά επικράτησε η άποψη ότι αυτή η συζήτηση ενώπιον της Ολομέλειας δεν θα γίνει και θα περιμένουμε τις εξελίξεις με την Ερευνητική Επιτροπή.

Πηγή:ΚΥΠΕ