Η οικονομική κρίση θέλει λύσεις οικολογικές και οικονομικές

Η οικονομική κρίση θέλει λύσεις οικολογικές και οικονομικές, είπε ο Γενικός Γραμματέας του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών Γιώργος Περδίκης, σε δηλώσεις του στο πλαίσιο εκδήλωσης για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας.

«Πεζοπορία, ποδηλατοκίνηση, λεωφορεία, τρένα, τραμ, οικολογικά αυτοκίνητα. Αυτή είναι η συνταγή για να έχουμε καθαρές πόλεις και οικονομία», πρόσθεσε.

Σε παρατήρηση ότι ο κόσμος λόγω της οικονομικής κρίσης φαίνεται να έχει στραφεί στην οικολογία και τοποθετούν γεννήτριες, φωτοβολταϊκά, ο κ. Περδίκης είπε ότι κάλεσε όσους μπορούν να απευθυνθούν στο Υπουργείο Εμπορίου αμέσως για να διεκδικήσουν συμμετοχή στο πρόγραμμα net metering για φωτοβολταϊκά στις στέγες σπιτιών.

«Είναι πολύ καλή ευκαιρία. Κλείνει ως τον Νοέμβριο. Πρέπει να σπεύσουν να κάνουν τις αιτήσεις τους. Με πολύ λίγα λεφτά, αν υπάρχουν βέβαια, σε κάθε οικογένεια μπορούν να απελευθερωθούν από το λογαριασμό της ηλεκτρικής», πρόσθεσε.

Πρέπει, συνέχισε, η πολιτεία να προωθήσει τολμηρά, επαναστατικά μέτρα όπως είναι η κίνηση με υγραέριο στα αυτοκίνητα ή ηλεκτροκίνηση, να μπορείς να φορτίζεις το ηλεκτρικό σου αυτοκίνητο σχεδόν παντού και βεβαίως μια τιμολογιακή πολιτική που να βοηθά τους πολίτες να αγοράζουν μικρά και οικολογικά αυτοκίνητα με χορηγίες.

«Θέλουμε να ξανά ανοίξει το πρόγραμμα χορηγιών για απόσυρση των παλαιών αυτοκινήτων και να υπάρξει φορολογική απαλλαγή και διευκόλυνση των απλών πολιτών να αγοράζουν μικρά, οικολογικά αυτοκίνητα ή ηλεκτρικά αυτοκίνητα», κατέληξε.