Η ΟΕΛΜΕΚ καταδικάζει την αφαίρεση κλιματιστικών από σχολεία

Η ΟΕΛΜΕΚ καλεί τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού Κυριάκο Κενεβέζο, να παρέμβει άμεσα στο θέμα της αφαίρεσης συστημάτων κλιματισμού από σχολεία.

Σε ανακοίνωσή της η οργάνωση «καταδικάζει ως προκλητική την απόφαση του ΥΠΠ για αφαίρεση των συστημάτων κλιματισμού από τα σχολεία».

Με μια πρωτοφανή απόφασή τους, προστίθεται, «οι τεχνικές υπηρεσίες του ΥΠΠ εξέδωσαν εγκύκλιο με την οποία δίνουν εντολές στους υπαλλήλους των Σχολικών Εφορειών να αφαιρέσουν τα συστήματα κλιματισμού από τις αίθουσες καθηγητών και άλλες αίθουσες διδασκαλίας».

«Καλούμε τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού να παρέμβει άμεσα και να δώσει οδηγίες ώστε να τερματιστεί αυτή η απαράδεκτη και πρωτοφανής απόφαση», αναφέρεται.

Παράλληλα, σημειώνεται ότι «αν το ΥΠΠ επιθυμεί πραγματικά να κάμει εξοικονομήσεις, τότε υπάρχουν άλλοι τρόποι, για τους οποίους η ΟΕΛΜΕΚ είναι πρόθυμη να καταθέσει και εισηγήσεις».

Τέλος η ΟΕΛΜΕΚ καλεί «τους Διευθυντές των σχολείων, μέχρι να συζητήσει η ΟΕΛΜΕΚ το θέμα με τον Υπουργό Παιδείας, να μην επιτρέψουν την αφαίρεση των συστημάτων κλιματισμού».