Η «οδύσσεια» μίας εγκύου– Υπό πειθαρχικό έλεγχο η γυναικολογική κλινική στο Μακάρειο

Η επιστολή της εγκύου προς την υπουργό Υγείας με ημερομηνία 23 Ιανουαρίου, κίνησε αμέσως τις διαδικασίες. Γυναικολόγος στο Μακάρειο νοσοκομείο που την εξέτασε δεν διέκρινε το έμβρυο. Της συνέστησε να κάνει εξέταση ορμονών, να την επαναλάβει δύο ημέρες μετά και να επανέλθει για επανεξέταση. Συγχυσμένη η γυναίκα για να διαπιστώσει αν πράγματι είναι έγκυος απευθύνθηκε σε ιδιώτη γιατρό, ο οποίος επιβεβαίωσε την εγκυμοσύνη και άκουσε και την καρδιά του εμβρύου.

Μετά την επιστολή, η υπουργός Υγείας Ανδρούλα Αγρότου, διέταξε έρευνα για την απόδοση πειθαρχικών ευθυνών, εφόσον υπάρχουν, σε γιατρούς του Μακαρίου και για δύο ακόμη υποθέσεις. Αντίγραφο της επιστολής έστειλε στον Αναπληρωτή Διευθυντή Ιατρικών Υπηρεσιών, ζητώντας του να ορίσει λειτουργό για να καταγράψει έκθεση γεγονότων της επίσκεψης και της νοσηλείας που έτυχε η γυναίκα στο Μακάρειο Νοσοκομείο το αργότερο  μέχρι τις 31 Ιανουαρίου.

Και για τις άλλες δύο υποθέσεις  έχουν διοριστεί λειτουργοί με εντολή να καταγράψουν τα γεγονότα , ώστε να διαπιστωθεί κατά πόσο υπάρχουν πειθαρχικά αδικήματα.

Σε ερώτηση για φόρτο εργασίας της γυναικολογικής κλινικής του Μακαρείου, που, σύμφωνα με δημοσιεύματα, διενεργούν μέχρι και 10 καισαρικές ημερησίως,  η κ. Αγρότου απάντησε ότι ερευνάται, καθώς τα συμβάντα είναι καταγεγραμμένα.