Η Νομική Υπηρεσία, διαφωνεί με απονομή προεδρικής χάριτος στον 82χρονο

Ο αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Αντωνίου, σε δηλώσεις του στο τρίτο πρόγραμμα ραδιοφώνου του ΡΙΚ, ανέφερε ότι σε αυτό το στάδιο, η Νομική Υπηρεσία δεν συνηγορεί στην απονομή χάριτος στον ηλικιωμένο, 82 ετών, ο οποίος καταδικάστηκε σε δυόμισι χρόνια φυλάκισης, επειδή πυροβόλησε και τραυμάτισε κλέφτη που εισήλθε στην οικία του.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, αποφάσισε να ασκήσει το δικαίωμά του για προεδρική χάρη για καθαρά ανθρωπιστικούς λόγους και κάλεσε το Γενικό και Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα να ανάψουν το πράσινο φως, ώστε να ενεργοποιηθεί η διαδικασία αποφυλάκισης του ηλικιωμένου.

Ο Γιάννης Αντωνίου ανέφερε πως η Νομική Υπηρεσία βλέπει το ζήτημα με αμιγώς νομικά κριτήρια, κάτι με το οποίο ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης διαφωνεί, κάνοντας λόγο για ανθρωπιστικό ζήτημα.

Σημείωσε ότι, ο Πρόεδρος επιμένει στη θέση του και προανήγγειλε εξελίξεις το αμέσως επόμενο διάστημα.

Ο ηλικιωμένος νοσηλεύεται στο καρδιολογικό τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, αφού η κατάσταση της υγείας του έχει επιβαρυνθεί.

Τις επόμενες ημέρες, αναμένεται να ασκηθεί από τους νομικούς συμβούλους του ηλικιωμένου, έφεση στην πρωτόδικη απόφαση, με αίτημα την αναστολή εκτέλεσης της ποινής.