Η νεότερη υποψήφια για Όσκαρ απέναντι στη γηραιότερη…

Η νεότερη υποψήφια για Οσκαρ καλύτερου γυναικείου ρόλου εναντίον της… γηραιότερης.

Η 9χρονη Κγαβενγιανεχ Ουάλις, έχει πιθανότατα το δυσκολότερο όνομα που έχει περάσει ποτέ από τις οσκαρικές υποψηφιότητες. Θα απασχολήσει όμως ευρύτατα το καλλιτεχνικό στερέωμα καθώς η μικρή θεωρείται τεράστιο ταλέντο.

Η Ουάλις, της οποίας το πρώτο όνομα προφέρεται “Kwa-ven-jan-eh,” έγινε η νεότερη υποψήφια για καλύτερη ηθοποιός στα 85 χρόνια της αδιάκοπης ιστορίας της αμερικανικής ακαδημίας κινηματογράφου.

Η μικρή υποδύεται ένα κοριτσάκι που ζει στους βάλτους της Λουιζιάνα στην ταινία «Beasts of the Southern Wild» (Μυθικά πλάσματα του νότου). «Σας ευχαριστώ όλους. Από εμένα, τη μαμά μου και τον μπαμπά μου. Είναι μυθικό… » είπε η Ουάλις σε δήλωση μετά την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων .

Ο παραγωγός της ταινίας Μάικλ Γκοτγουόντ, η ταινία του οποίου είναι υποψήφια και για την καλύτερη σκηνοθεσία, δήλωσε στο Reuters πως ήξερε μεν ότι το κοινό απολαμβάνει τις επιδόσεις της Ουάλις στην ταινία, αλλά εξεπλάγη από την θερμή ανταπόκριση της ακαδημίας.

«Από όλες τις υποψηφιότητες, μπορεί να είναι η πιο ειδική διότι είναι ιστορική» είπε ο παραγωγός της ταινίας.

Η Ουάλις είναι η νεότερη όλων των εποχών και θα «συναγωνιστεί» την γηραιότερη όλων των εποχών. Η παλαίμαχος Γαλλίδα ηθοποιός Εμμανουέλ Ριβά σε ηλικία 85 ετών έγινε η γηραιότερη ηθοποιός υποψήφια για το βραβείο πρώτου γυναικείου ρόλου με τη ξενόγλωσση ταινία “Amour”.