Η νεολαία της ΕΔΕΚ καταδικάζει τη Τουρκική εισβολή και κατοχή

Συμπληρώνονται σήμερα 40 χρόνια από τη βάρβαρη τουρκική εισβολή και την παράνομη κατοχή της μισής μας πατρίδας.

Στις 20 Ιουλίου 1974 η Κύπρος βίωσε τη μεγαλύτερη εθνική τραγωδία στη νεότερη ιστορία του Ελληνισμού. Η Τουρκία, εκμεταλλευόμενη το φασιστικό πραξικόπημα της ΕΟΚΑ Β και της χούντας των Αθηνών, εισέβαλε στο νησί καταλαμβάνοντας με τη βία των όπλων το 37% του κυπριακού εδάφους και υλοποιώντας με τον τρόπο αυτό τα διαχρονικά της σχέδια για διχοτόμηση της Κύπρου.

Η παράνομη κατοχή του 37% του εδάφους της Κύπρου, η παραμονή τουρκικής στρατιωτικής δύναμης στο νησί, οι χιλιάδες νεκροί και αγνοούμενοι, ο παράνομος εποικισμός, οι πρόσφυγες, παραμένουν επί 40 χρόνια ανοικτές πληγές στο σώμα του Κυπριακού λαού.

40 ολόκληρα χρόνια μετά το δίδυμο έγκλημα σε βάρος της Κύπρου και βλέπουμε ότι η τουρκική αδιαλλαξία και στρεψοδικία εντείνεται συνεχώς. Η Νεολαία ΕΔΕΚ τονίζει ότι δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές λύσεις οι οποίες διαχωρίζουν το λαό με βάση εθνοτικά και φυλετικά χαρακτηριστικά, λύσεις οι οποίες θα νομιμοποιούν τα τετελεσμένα της εισβολής και κατοχής και τα διαχρονικά διχοτομικά σχέδια της Τουρκίας, λύσεις οι οποίες θα καταλύουν τη Κυπριακή Δημοκρατία και θα δημιουργούν ένα νέο κρατικό μόρφωμα.

Η Νεολαία ΕΔΕΚ καταδικάζει για ακόμη μια φορά την τουρκική εισβολή και το συνεχιζόμενο επί 40 χρόνια έγκλημα της κατοχής εις βάρος της Κύπρου.

Η Νεολαία ΕΔΕΚ θα συνεχίσει να παλεύει και να διεκδικεί μια δίκαιη, βιώσιμη, λειτουργική και δημοκρατική λύση του Κυπριακού ζητήματος, η οποία θα βασίζεται στο Ευρωπαϊκό και Διεθνές Δίκαιο, στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μια λύση η οποία θα διασφαλίζει όλα τα αναφαίρετα δικαιώματα και ελευθερίες του Κυπριακού λαού.

Η Νεολαία ΕΔΕΚ δεν ξεχνά το έγκλημα που ξεκίνησε στις 20 Ιουλίου 1974 και ακόμη συνεχίζεται. Τιμούμε τους ηρωικούς νεκρούς μας που έδωσαν τη ζωή τους για λευτεριά και δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε το διεκδικητικό αγώνα ώσπου «Λεύτεροι να πορευτούμε σε λεύτερο Πενταδάκτυλο».

Ο αγώνας συνεχίζεται ως την τελική δικαίωση!