Η Νεολαία ΕΔΕΚ καταδικάζει την επίσκεψη Ερτογάν στην κατεχόμενη

Η Νεολαία ΕΔΕΚ καταδικάζει την επίσκεψη Ερτογάν στην κατεχόμενη Κύπρο την 01/09/2014. Η παραβιάζουσα τις Αρχές του Διεθνούς Δικαίου και τα Ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την Κύπρο επίσκεψη, θα πρέπει να καταγγελθεί στα Ευρωπαϊκά και Διεθνή Συλλογικά Όργανα.

Οι δηλώσεις του νεοεκλεγέντος Προέδρου της Τουρκίας επιβεβαιώνουν την εμμονή της Τουρκίας στην αδιάλλακτη στάση της αναφορικά με το Κυπριακό ζήτημα, δηλώσεις οι οποίες στοχεύουν στο να απεκδυθεί η Τουρκία οποιωνδήποτε ευθυνών που αυτή φέρει αναφορικά με το Κυπριακό Ζήτημα.

Η Τουρκία φέρει την αποκλειστική ευθύνη αναφορικά με τον τερματισμό της παράνομης στρατιωτικής Κατοχής, του συνεχιζόμενου επί 40 χρόνια εποικισμού στην Κύπρο και της συνεχούς καταπάτησης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Κυπριακού Ελληνισμού.

Η Νεολαία ΕΔΕΚ καταδικάζει επιπλέον την άφιξη στα Κατεχόμενα του τουρκικού ερευνητικού σκάφους «Μπαρμπαρός». Μια πράξη η οποία επιβεβαιώνει τις επεκτατικές προθέσεις της Τουρκίας και παραβιάζει τα κυριαρχικά Δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΑΟΖ.

Η Νεολαία ΕΔΕΚ καλεί τη Κυβέρνηση να καταγγείλει τις παράνομες αυτές πράξεις της Τουρκίας σε όλα τα Διεθνή όργανα και στην Ευρωπαϊκή Ένωση και να πράξει ότι είναι δέον για την προστασία της υπόστασης της Κυπριακής Δημοκρατίας.