Η νήσος των «αχάπαρων»

Καλά πόσα θέλουν να μας τρελάνουν…

Άκουσον άκουσον ο τελών σε διαθεσιμότητα Βοηθός Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Πάμπος Χαραλάμπους, κατέθεσε ενώπιον του Κακουργιοδικείου που συνεδριάζει στη Λάρνακα για την πολύκροτη υπόθεση της φονικής έκρηξης στο Μαρί, ότι ήταν «αχάπαρος» και αυτός και οι άλλοι οκτώ που έλεγξαν το φονικό φορτίο.

«Αχάπαροι» για την ιδιότητα της πυρίτιδας καθώς και τον κίνδυνο έκρηξης που ελλόχευε η φύλαξη της εντός των 98 εμπορευματοκιβωτίων που βρίσκονταν στοιβαγμένα στην Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης».

Και όμως κύριε «αχάπαρε» όφειλες να ξέρεις, ήταν η δουλειά σου ,όφειλες να ελέγξεις να ψάξεις. Και αφού όπως δηλώνεις δεν είσαι πυροτεχνουργός να ξέρεις θα έπρεπε να μην είχες αναλάβει την ευθύνη, να αφήσεις η ακόμα να προωθήσεις να το δει ειδικός.

Δεν φτάνει να δηλώνεις ότι ήσουν «αχάπαρος». Δεν επιστρέφουν έτσι πίσω οι ζωές που χάθηκαν και δεν γλυκαίνει ο πόνος αυτών που έμειναν πίσω..  Ανέλαβες ευθύνη να επιτελέσεις μια δουλειά και αποδείχτηκε ότι φάνηκες κατώτερος των περιστάσεων.

Όπως και πολύ άλλοι σαν εσένα σε διάφορα πόστα κλειδιά που βολεύονται με παχουλούς μισθούς, ώστε η αχαπαροσύνη τους να διευκολύνει τους λίγους επιτήδειους που οδήγησαν το κράτος μας στην τραγική σημερινή κατάσταση του.

ΧΕ