Η νέα κάμπριο Ferrari θα έχει ιπποδύναμη 810 αλόγων «ότι πιο κοντινό σε Formula 1»

Η Ferrari αποκάλυψε το νέο κάμπριο σούπερκαρ της, το οποίο σύμφωνα με την αυτοκινητοβιομηχανία αποτελεί «ότι πιο κοντινό σε Formula 1 που σχεδιάστηκε ποτέ για δημόσια χρήση».

Η Monza θα είναι από ανθρακόνημα, 12κύλινδρη με ιπποδύναμη 810 αλόγων και θα διατίθεται τόσο σε διθέσια όσο και σε μονοθέσια έκδοση, όπως ανακοίνωσαν οι επικεφαλής μάρκετινγκ Nicola Boari και σχεδιασμού Flavio Manzoni στην έδρα της Ferrari στο Μαρανέλο της Ιταλίας.

Η εταιρεία θα κατασκευάσει λιγότερες από 500 Manzo, οι οποίες θα είναι ικανές να κάνουν το 0-100 (χιλιόμετρα την ώρα) σε λιγότερα από 3 δευτερόλεπτα!

Η πρακτικότητα δεν ήταν το πρώτο μέλημα των σχεδιαστών, όπως φαίνεται αμέσως από το υποτυπώδες «παρμπρίζ». Το κόκπιτ είναι επίσης μινιμαλιστικό, θυμίζοντας αμυδρά Honda S2000. Το όλο αυτοκίνητο θυμίζει περισσότερο την παλιότερη Mercedes SLR McLaren στην ειδική έκδοση Stirling Moss.

Οι Ferrari Monza θα είναι συλλεκτικές και για έναν άλλο λόγο: διότι πιθανότατα θα είναι οι τελευταίες Ferrari χωρίς τούρμπο ή/και ηλεκτρική υποβοήθηση.

Οι Monza Sp1 και Sp2 αποτελούν μέρος της πολυαναμενόμενης 5ετούς στρατηγικής που παρουσίασε ο CEO Loouis Camillier, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα μετά τον αιφνιδιαστικό θάνατο του Σέρτζιο Μαρτσιόνι τον Ιούλιο.

Ο νέος επικεφαλής της Ferrari στοχεύει να διευρύνει την αγορά των περιορσιμένων εκδόσεων από supercars της εταιρείας, τα οποία συνήθως πωλούνται για πάνω από 1 εκατ. δολάρια, ενώ πρόκειται να πουλήσει και το πρώτο SUV της εταιρείας, σε μια προσπάθεια να αυξηθούν τα κέρδη.

Το σχέδιο του Camillieri παρακολουθείται στενά από τους επενδυτές, και ειδικότερα σε ότι αφορά τον αρχικό στόχο για διπλασιασμό κερδών στα 2 δισ. ευρώ με΄χρι το 2022, ένα σχέδιο που ξεκίνησε ο Μαρτσιόνι.