Η μπύρα διώχνει το κρυολόγημα

Νέα έρευνα από την Ιαπωνία και συγκεκριμένα από το Ιατρικό Πανεπιστήμιο Sapporo, αποδεικνύει  ότι το βασικό συστατικό της μπύρας, ονόματι χουμουλόνη (humulone), μπορεί να καταπολεμήσει τον ιό (RS) του αναπνευστικού και πως έχει αντι-φλεγμονώδη δράση.

Σύμφωνα με τον ερευνητή Jun Fuchimoto, ο ιός RS, που κάνει την εμφάνισή του περισσότερο τους μήνες του χειμώνα, προκαλεί πνευμονία στη βαριά της μορφή αλλά και αναπνευστικά προβλήματα.

Η ζυθοποιία Sapporo ευελπιστεί στο μέλλον να προσφέρει στον κόσμο τρόφιμα και ποτά που να περιέχουν το εν λόγω συστατικό και θα καταναλώνονται από παιδιά και ενήλικες.

Παρά ταύτα, η επιστημονική κοινότητα φαίνεται να είναι διχασμένη καθώς η μία πλευρά ισχυρίζεται, ότι η χουμουλόνη βρίσκεται σε πολύ μικρή ποσότητα στη μπύρα κι επομένως για να ιαθεί κάποιος θα πρέπει να καταναλώσει περίπου 30 κουτιά μπύρας των 330ml.

Από την άλλη μεριά, ο διάσημος ειδικός στην μπύρα, ο καθηγητής Ramon Etruch του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Βαρκελώνης, αντιτιθέμενος στην παραπάνω γνώμη πιστεύει ότι μια μονάδα μπύρας αρκεί για να επωφεληθεί κάποιος από τα ευεργετικά της συστατικά.