Η Μις Βενεζουέλα στέφθηκε «Μις Κόσμος»

Λαμποκοπώντας μέσα στην αστραφτερή ολόλευκή τουαλέτα της, η Μις Βενεζουέλα, Γκαμπριέλα Ίσλερ παρέλαβε το στέμμα της Μις Κόσμου χθες το βράδυ στο Crocus City Hall της Μόσχας. Η 25χρονη τηλεοπτική παρουσιάστρια είναι η έβδομη κοπέλα από τη Βενεζουέλα που κατακτά τον τίτλο της Μις Κόσμου.

Η Ίσλερ, η οποία είναι μία έμπειρη χορεύτρια φλαμένγκο έμεινε εμβρόντητη από την κατάληξη της βραδιάς. Δεν μπορούσε να πιστέψει πως εκείνη ήταν η μεγάλη νικήτρια μέχρι τη στιγμή που η περσινή νικήτρια της έβαλε το ασημένιο στέμμα και της έδωσε το καθιερωμένο μπουκέτο με τα κόκκινα τριαντάφυλλα.

Κατά τη διαδικασία των ερωτήσεων στις πέντε φιναλίστ του διαγωνισμού ο ροκ τραγουδιστής Στίβεν Τάιλερ ζήτησε από την Ίσλερ να μιλήσει για τους μεγαλύτερους φόβους της. Εκείνη απάντησε: «Ο μόνος τρόπος για να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι είναι να ξεπεράσουμε όλους μας του φόβους. Κατανικώντας τους φόβους μας, μπορούμε να υπερνικήσουμε οποιαδήποτε πρόκληση».

Στο διαγωνισμό συμμετείχαν 66 γυναίκες από όλες τις ηπείρους, οι οποίες παρουσιάσθηκαν με μαγιό και νυχτερινή τουαλέτα ενώ μίλησαν στους κριτές για τη ζωή τους κατά τη διάρκεια των συνεντεύξεων του διαγωνισμού.

Μερικές από τις 66 διαγωνιζόμενες μοιράσθηκαν κάποιες πολύ ενδιαφέρουσες προσωπικές ιστορίες, όπως η Μις Βουλγαρία, η οποία κέρδισε τη μάχη με τον καρκίνο του μαστού ή η Μις Ισραήλ, η οποία γεννημένη ορφανή στην Αιθιοπία, μετακόμισε στο Ισραήλ στα δώδεκα της και εν τέλει κατάφερε να γίνει αξιωματικός του ισραηλινού στρατού.

Πάντως τα απρόοπτα δεν έλειψαν με το συμπαρουσιαστή της εκδήλωσης Τόμας Ρόμπερτς να ανοίγει και πάλι το θέμα της ρωσικής νομοθεσίας σχετικά με τους ομοφυλόφιλους. «Αυτή η νομοθεσία στη Ρωσία ανοίγει ένα σκοτεινό κεφάλαιο στην ιστορία όσον αφορά στα δικαιώματα των λεσβιών, των αμφισεξουαλικών, των ομοφυλοφίλων και των διαφυλικών», δήλωσε κατά την άφιξή του.