Η Μητρόπολη καταδικάζει τη πένθιμη κωδωνοκρουσία κατά την άφιξη Τσίπρα

Η Ιερά Μητρόπολις Λευκάδος και Ιθάκης, προχώρησε σε  καταδίκη των “πένθιμων” κωδωνοκρουσιών, κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Ιθάκη και  μάλιστα έχει κινήσει την “προβλεπόμενη εκκλησιαστική διαδικασία”.

“Μετ’ εκπλήξεως πληροφορηθήκαμε το ατυχές συμβάν της πένθιμης κωδωνοκρουσίας σε Ιερούς Ναούς της Ιθάκης, που έλαβε χώρα κατά την επίσκεψη του Εξοχωτάτου Προέδρου της Ελληνικής Κυβερνήσεως κ. Αλεξίου Τσίπρα στο νησί” αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση στην επίσημη ιστοσελίδα της ΙΜΛΙ και υπογραμμίζεται ότι “Η πρωτοβουλία αυτή δεν τελούσε εν γνώσει της Ιεράς Μητροπόλεως, πολλώ δε μάλλον δεν ετύγχανε της ευλογίας και αδείας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεοφίλου, ο οποίος αποδίδει την προσήκουσα τιμή στο θεσμικό ρόλο και το πρόσωπο του κ. Πρωθυπουργού και καταδικάζει τέτοιου είδους ενέργειες, αναγνωρίζοντας τους εκάστοτε εκλεκτούς του λαού ως «πάσης τιμής άξίους».”

Τονίζεται μάλιστα ότι “Εξ αφορμής του γεγονότος αυτού έχει ήδη κινηθεί η προβλεπόμενη εκκλησιαστική διαδικασία”.

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση της ΙΜΛΙ, ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δ. Παπαδημούλης, χαρακτήρισε “Απόλυτα ορθή η δήλωση του μητροπολίτη! Οι ιερείς ασφαλώς έχουν, ως πολίτες, τις κομματικές τους προτιμήσεις. Αυτό που είναι εντελώς απαράδεκτο, διχαστικό κ επικίνδυνο θεσμικά, είναι να μετατρέπονται οι εκκλησίες σε κομματικές γιάφκες, του όποιου κόμματος” σημείωσε ο κ. Παπαδημούλης σε σχετική ανάρτησή του στο τουίτερ.