Η μητρική… «σφαλιάρα» που σημάδεψε τον μεγιστάνα του Τύπου Ρούπερτ Μέρντοκ

«Για την μητέρα μου η αγάπη δεν ήταν μόνο τρυφερή. Ήταν δυναμική αλλά και πάντα εκεί. Θυμάμαι ακόμα τη σφαλιάρα που μου έριξε όταν τράβηξα την κοτσίδα της αδελφής μου…».

Το να ακούς τη φράση αυτή από το στόμα του μεγιστάνα των μέσων ενημέρωσης, τον Ρούπερτ Μέρντοκ,  είναι σίγουρα είδηση. Όταν την ακούς από έναν άνθρωπου που έχει βρεθεί τρεις φορές στη λίστα του περιοδικού TIME μέσα στους 100 πιο ισχυρούς ανθρώπους στον κόσμο με επιρροή σε όλο τον πλανήτη.

Όπως αποδεικνύεται, ή έστω πιστεύει ο ίδιος, η παγκόσμια αυτοκρατορία του, είναι έργο της πειθαρχίας στην οποία τον υπέβαλε η μητέρα του. Ενώπιον 1.200 συγγενών, φίλων, πολιτικών και επιστημόνων, ο Ρούπερτ Μέρντοκ, εκφώνησε τον επικήδειο για τη μητέρα του στον καθεδρικό ναό της Μελβούρνης.

«Να είσαι πάντα αισιόδοξος και να σκέφτεσαι τους άλλους πριν από τον εαυτό σου», ήταν το μότο της ζωής της ,είπε ο μεγιστάνας, για την Ελιζαμπεθ Μέρντοκ, που απεβίωσε σε βαθιά γεράματα, 103 χρόνων. Χήρα του ιδρυτή μεγάλου ομίλου εφημερίδων στην Αυστραλία, του Κιθ Μέρντοκ. σημαντική μορφή στον φιλανθρωπικό κόσμο της χώρας της, απεβίωσε πριν από δύο εβδομάδες στο σπίτι της στη Μελβούρνη. Στην ανατροφή των παιδιών της δύο λέξεις τιμούσε πάντα: αγάπη και πειθαρχία, ώστε όπως έλεγε να μην επηρεαστούν από τα υλικά αγαθά, ιδιαίτερα ο «πεισματάρης Ρούπερτ».

Η ίδια ήταν λιτοδίαιτη και τα εκατομμύρια που κληρονόμησε από τον άνδρα της τα μοίρασε σε εκατοντάδες φιλανθρωπικούς σκοπούς – σε συλλόγους κωφών παιδιών, επιληπτικών, διανοητικά καθυστερημένων, χρηστών ναρκωτικών ουσιών, φυλακισμένους και ιδρύματα της Μελβούρνης.