Η μηνιαία πτώση του ελβετικού φράγκου στο 2%

Το ελβετικό φράγκο θα διανύσει το χειρότερο μήνα του κατά τα τελευταία σχεδόν δύο χρόνια, προσφέροντας ανακούφιση στους διαμορφωτές της πολιτικής της Ελβετίας, οι οποίοι επιδιώκουν ένα ασθενέστερο νόμισμα στο πλαίσιο της προσπάθειάς τους να αναζωπυρώσουν τον πληθωρισμό.

Το νόμισμα έχει χάσει περίπου το 2,5% της αξίας του έναντι του ευρώ αυτό το μήνα. Πρόκειται για μια αλλαγή της ισοτιμίας, που δεν έχει ξανασημειωθεί μετά τον Ιούλιο του 2017. Η πτώση προκαλεί μια επανεξέταση μεταξύ ορισμένων αναλυτών, οι οποίοι προσπαθούν να αναθεωρήσουν τις προβλέψεις τους σχετικά με το νόμισμα λόγω της κατάρρευσης στην αστάθεια της αγοράς που απέτυχε να τονώσει τη ζήτηση για τα ασφαλή νομίσματα.

«Η αρνητικότητα που παρατηρείται στην παγκόσμια οικονομία είναι λίγο υπερβολική», και προκαλεί τριβές στο φράγκο, δήλωσε ο Jeremy Stretch, επικεφαλής της νομισματικής στρατηγικής του Group of 10 στην καναδική Imperial Bank of Commerce. «Η SNB (Εθνική Τράπεζα της Ελβετίας) είναι πιθανόν να μπορεί να αισθάνεται καλύτερα κατά τη διάρκεια των επόμενων μηνών από ό, τι ίσως το έκανε μέχρι το τέλος του πρώτου τριμήνου».