Η μεγάλη “φυγή” των πιλότων των Κυπριακών Αερογραμμών

Μεγάλη φυγή από πιλότους των ΚΑ, γίνεται το τελευταίο καιρό  και συνεχίζεται  όλο και πιο έντονα  τελευταία.

Οι πιλότοι των Κυπριακών αερογραμμών, βλέποντας τη κατάσταση που επικρατεί άρχισαν δειλά -δειλά στην αρχή να αποχωρούν από την εταιρεία και να πηγαίνουν σε άλλες εταιρείες.

Η “φυγή” αυτή  οφείλεται κυρίως στις παλαιές διοικήσεις και στα παλιά κατεστημένα ειδικότερα επί διακυβέρνησης Χριστόφια, ο οποίος διόρισε το “μηχανικό αεροκαφών” σε διευθύνοντα σύμβουλο και από εκεί άρχισε η μεγάλη κατρακύλα…..

Ακολούθησε μετέπειτα ο Σταύρος Σταύρου ο οποίος καθιέρωσε τις εσωτερικές πτήσεις στην Ελλάδα με συνολικές ζημιές 10 εκατομμύρια ευρώ….

Τώρα ο νέος διευθύνων σύμβουλος, Τόνης Αντωνίου, τον οποίο διόρισε ο πρόεδρος της δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης,  προσπαθεί να μαζέψει τα ασυμμάζευτα με και με κάθε τρόπο να σώσει την εταιρεία με τα χίλια δυό μέσα που διαθέτει, αλλά τα πράγματα παραμένουν πολύ δύσκολα.

Οι “φευγάτοι” πιλότοι των Κυπριακών Αερογραμμών οι οποίοι εργάζονται ήδη στο εξωτερικό είναι:  6 στην Emirates, 14 στη Saudi Airlines, 10 στην Etihad, 1 στην Qatar, 1 στη Dubai και ένας στην   EasyJet.

Επίσης, 3 έχουν αφυπηρετήσει, 4 απολύθηκαν και οι υπόλοιποι βρίσκονται… με το ένα πόδι εκτός των Κυπριακών αερογραμμών…