Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στον τελικό του Europa League – Νίκησε την Θέλτα 0-1

Ο Μάρκους Ράσφορντ έβαλε την υπογραφή του στην εκτός έδρας νίκη της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επί της Θέλτα με 1-0 στο πλαίσιο του πρώτου αγώνα των ημιτελικών του Γιουρόπα Λιγκ και της έδωσε ένα σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό της διοργάνωσης, ενόψει της ρεβάνς του «Ολντ Τράφορντ».

Το παιχνίδι δεν είχε μεγάλο ρυθμό στο πρώτο 45λεπτο παρά το γεγονός ότι οι «κόκκινοι διάβολοι» ραγματοποίησαν 3 κλασσικές ευκαιρίες. Αρχικά, βέβαια, είχε προηγηθεί η κεφαλιά του Βας μετά τη σέντρα του Ραντόγια που πέρασε λίγο δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Ρομέρο.

Οι φιλοξενούμενοι απέιλησαν για πρώτη φορά με το μακρινό σουτ του Ράσφορντ στο 20ο λεπτό να απομακρύνει σε κόρνερ ο Άλβαρεθ. Οι γηπεδούχοι δεν κλείνονταν πίσω κάτι που ευνοούσε την Γιουνάιτεντ, η οποία όμως δεν ήταν εύστοχη στην τελική προσπάθεια.

Έτσι, στο 35΄μετά την υπέροχη προσπάθεια του Πογκμπά ο Μχιταριάν δεν μπόρεσε απέναντι από τον Άλβαρεθ να γράψει το 1-0. Ο γκολκίπερ της Θέλτα αποδεικνυόταν σωτήρας της ισπανικής ομάδας, καθώς στο 39΄πραγματοποίησε τη τρίτη μεγάλη επέμβαση στον αγώνα σταματώντας αυτή τη φορά τον Λίνγκαρντ, ο οποίος είχε βρεθεί απέναντί του.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τη Θέλτα να αγγίζει το γκολ αλλά να αντικρίζει τον Ρομέρο να διώχνει σε κόρνερ με τα «ακροδάχτυλα» τη λόμπα του Σίστο. Η Μάντσεστερ έβγαινε συχνά με προϋποθέσει στην επίθεση αλλά της έλειπε η σωστή τελική ενέργεια.

Οι «κόκκινολι διάβολοι» κατάφεραν τελικά να μπουν μπροστά στο σκορ στο 67ο λεπτό με την απευθείας εκτέλεσεη φάουλ του Ράσφορντ να αφήνει τον Άλβαρεθ ανήμπορο να αντιδράσει. Η Μάντσεστερ οχτώ λεπτά αργότερα έχασε σημαντική ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα της με τον Λίνγκαρντ να μην μπορεί από ευνοϊκή θέση να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

Έτσι, παρέμεινε μέχρι τέλους αυτό το 1-0, καθώς η Θέλτα δε μπόρεσε σε καμία περίπτωση να θέσει προβλήματα στην αντίπαλη άμυνα.

https://www.youtube.com/watch?v=Ng1KO8uIXGI