Η λίστα με τις οκτώ χειρότερες τροφές για τα παιδιά

Νο 1: Τηγανητές πατάτες

Προσφέρουν στα παιδιά πολλές θερμίδες και ελάχιστη θρεπτική αξία.  Η συχνή κατανάλωση τους έχει συνδεθεί με παχυσαρκία και υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

Νο 2:Chicken nuggets

Έχουν πολλά συντηρητικά, λίπος, αλάτι, τα οποία μόνο κακό κάνουν στον οργανισμό. Προτιμήστε αντί αυτών, στήθος κοτόπουλο, ψημένο στο γκριλ.

Νο 3:Λευκό ρύζι

Λίγοι είναι αυτοί που γνωρίζουν ότι πρόκειται για μία επεξεργασμένη , που η θρεπτική της αξία είναι μικρή, ειδικά αν το συγκρίνουμε με το καστανό ρύζι, το οποίο είναι μακράν προτιμότερο.

Νο 4:Πατατάκια

Τι έχουν να προσφέρουν τα πατατάκια στον οργανισμό; Μόνο συντηρητικά, αλάτι και θερμίδες.

Νο 5:Αναψυκτικά

Οι γλυκαντικές τους ουσίες δεν είναι καθόλου ωφέλιμες για την υγεία –πόσο μάλλον για τα παιδιά. Αρκεστείτε, λοιπόν, στην κατανάλωσή τους μία στο τόσο και σε καμία περίπτωση καθημερινά.

Νο 6:Επεξεργασμένο κρέας

Δηλαδή  λουκάνικα, ζαμπόν, μπέικον…  γεμάτα συντηρητικά που δεν υπάρχει λόγος να συσσωρεύονται στο σώμα του παιδιού σας. Προτιμήστε, λοιπόν, τα κρέατα αυτά στην οργανική του μορφή.

Νο 7: Δημητριακά με ζάχαρη

Τα  δημητριακά πλούσια σε ζάχαρη, περιέχουν πολλά συντηρητικά και λίγες φυτικές ίνες. Προτιμήστε δημητριακά χωρίς πρόσθετη ζάχαρη με πολλές φυτικές ίνες.

Νο 8: Μαργαρίνη

Αποτελεί εναλλακτική για το βούτυρο . Για πιο υγιεινά γεύματα για όλη την οικογένεια, αποφύγετε τη μαργαρίνη. Είναι γεμάτη trans λιπαρά και έρευνες την έχουν συνδέσει με διάφορα προβλήματα υγείας.