Η Κύπρος τίμησε σήμερα τη 53η επέτειο της ανεξαρτησίας της

Με παρελάσεις, καταθέσεις στεφάνων και άλλες εκδηλώσεις, ο κυπριακός ελληνισμός τιμά σήμερα την 53η επέτειο της Κυπριακής Ανεξαρτησίας.

Με τη καθιερωμένη στρατιωτική παρέλαση, στη Λεωφόρο Ιωσήφ Χατζηιωσήφ στο Στρόβολο, κορυφώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις, παρουσία της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας του τόπου και πλήθους κόσμου.

Το χαιρετισμό της παρέλασης δέχθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, πλαισιούμενος από τον υπουργό Άμυνας, Φώτη Φωτίου και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας, Δημήτρη Αβραμόπουλο, που εκπροσώπησε την ελληνική κυβέρνηση και τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς, αντιστράτηγο Στυλιανό Νάση.

Για πρώτη φορά, η στρατιωτική παρέλαση πραγματοποιήθηκε χωρίς μηχανοκίνητα τμήματα, λόγω της οικονομικής περισυλλογής που αποφάσισε η κυβέρνηση. Παρέλασαν μόνο πεζοπόρα τμήματα της Εθνικής Φρουράς, της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Πολιτικής Άμυνας.

Για πρώτη φορά παρέλασε τμήμα του συγκροτήματος μάχης της ΕΕ, Χέλμπρουκ, στο οποίο συμμετέχουν η Κύπρος, η Ελλάδα, η Βουλγαρία , η Ρουμανία και η Ουκρανία.

Στο χώρο της παρέλασης πέταξαν ελικόπτερα της Εθνικής Φρουράς.