Η Κύπρος ηττήθηκε από τη Ρωσία με 2-0

Την ήττα από τη Ρωσία με 2-0 γνώρισε απόψε η Εθνική μας ομάδα των Ανδρών στο Στάδιο ΓΣΠ για την προκριματική φάση του Μουντιάλ 2022, για τον 8ο όμιλο.

Ο σημερινός ήταν ο πέμπτος μας αγώνας στη διοργάνωση και η Κύπρος μετά την ήττα της παρέμεινε στους τέσσερις βαθμούς.

Η Ρωσία με τη νίκη της, την τρίτη της σε πέντε αγώνες, έφτασε στους δέκα βαθμούς.

Στο πρώτο ημίχρονο προηγήθηκε με 1-0 η Ρωσία από γκολ του Erokhin στο 6ο λεπτό.

Δυστυχώς το γρήγορο γκολ δημιούργησε επιπρόσθετες δυσκολίες στην αποστολή της ομάδας μας, που βρέθηκε πίσω στο σκορ με την πρώτη ουσιαστικά επικίνδυνη φάση.

Οι διεθνείς μας μετά το πρώτο 20λεπτό άρχισαν να γίνονται επικίνδυνοι στις επιθετικές τους προτωβουλίες και απείλησαν σε 2-3 περιπτώσεις την εστία του Guilherme, αλλά δυστυχώς δεν ήρθε η ισοφάριση.

Η Ρωσία στο 55ο λεπτό έφτασε στο 2-0 με τον Zhemaletdinov.

Η ομάδα μας προσπάθησε να ξαναμπεί στο παιχνίδι, δημιούργησε τις προϋοθέσεις και πλησίασε στο γκολ αλλά δεν άλλαξαν τα δεδομένα και η Ρωσία πήρε την πολύτιμη νίκη.

Η Εθνική μας αγωνίστηκε με τους Μιχαήλ, Καρώ, Ιωάννου, Παναγιώτου (61′ Αβραάμ), Κατελάρης, Ψάλτης (76′ Ζαχαρίου), Παπουλής (72′ Μ. Ηλία), Λοϊζου, Αρτυματάς (72΄Χ. Κυριάκου), Κάστανος, Πίττας (61′ Τζιωνής).

Αναπληρωματικοί: Παναγή, Δημητρίου, Αντωνιάδης, Γκόγκιτς, Ζαχαρίου, Χ. Κυριάκου, Χριστοφή, Ρουσιάς, Αβραάμ, Μ. Ιωάννου, Μ. Ηλία, Τζιωνής.

Την ερχόμενη Τρίτη η Εθνική μας θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τη Σλοβακία.

Στο άλλο παιχνίδι που ολοκληρώθηκε στον όμιλο μας, η Σλοβενία νίκησε με 1-0 τη Μάλτα.