Η Κύπρος εισέρχεται σήμερα στη πρώτη φάση των χαλαρώσεων

Η Κύπρος εισέρχεται σήμερα στη πρώτη φάση των χαλαρώσεων

Στη πρώτη φάση των χαλαρώσεων εισέρχεται σήμερα η Κύπρος. Η επόμενη φάση των χαλαρώσεων θα συνεχίσει στις 8 Μαρτίου και  στις 16 Μαρτίου αναμένεται να επαναλειτουργήσει η εστίαση.

Η επαναλειτουργία των Γυμνασίων με φυσική παρουσία μαθητών και μαθητριών μετατίθεται και θα ξεκινήσει από την Τρίτη, 16 Μαρτίου 2021.

Τι επαναλειτουργεί σήμερα:

1. Επαναλειτουργία ωδείων, φροντιστηρίων, εκπαιδευτικών κέντρων και άλλων απογευματινών δραστηριοτήτων, με φυσική παρουσία μέχρι δύο ατόμων, περιλαμβανομένου και του εκπαιδευτικού (1 μαθητής και 1 εκπαιδευτικός).

2. Επαναλειτουργία χώρων εικαστικών τεχνών και γκαλερί, σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες και το υγειονομικό πρωτόκολλο του Υπουργείου Υγείας.

3. Επαναλειτουργία γυμναστηρίων, σχολών χορού και άλλων κλειστών αθλητικών εγκαταστάσεων, περιλαμβανομένων και των κολυμβητηρίων, στη βάση των οδηγιών και του πρωτοκόλλου που θα εκδοθεί από τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού.

4. Επιτρέπονται οι επισκέψεις σε οίκους ευγηρίας, υπό τις προϋποθέσεις που καθορίζονται σε πρωτόκολλο του Υπουργείου Εργασίας.

5. Επιτρέπονται οι ομαδικές προπονήσεις και η διεξαγωγή αγώνων όλων των ομαδικών αθλημάτων Κατηγορίας Γ, υπό τις προϋποθέσεις που ισχύουν για τα ομαδικά πρωταθλήματα Κατηγορίας Α και Β, και σύμφωνα με τα πρωτόκολλα της ΚΟΠ και του ΚΟΑ.

6. Επιτρέπεται η πρόσβαση στα μονοπάτια της φύσης για σκοπούς άθλησης.

7. Επιτρέπεται η πλανοδιοπώληση και τα παζαράκια άλλων ειδών πέραν των τροφίμων.

Αλλαγές στα SMS:

  • Στην Κατηγορία 5, προστίθεται η μετακίνηση για επίσκεψη σε οίκους ευγηρίας ή δομές φροντίδας.
  • Για μετακίνηση για σκοπούς ατομικής άθλησης ή προπόνησης σε γυμναστήρια, σχολές χορού και άλλες εγκαταστάσεις και μονοπάτια της φύσης, θα ισχύει η Κατηγορία 6.
  • Για μετάβαση σε οργανωμένα παζαράκια σε Υπαίθριες αγορές, η Κατηγορία 2, ενώ για μετάβαση σε χώρους εικαστικών τεχνών και γκαλερί, η Κατηγορία 9.