Η Κύπρος ΔΕΝ αποχωρεί από την ΕΕ και το Ευρώ….

Η Κύπρος δεν αποχωρεί από την Ευρωπαική Ένωση ούτε και από την Ευρωζώνη, αν και η αλήθεια είναι ότι προκάλεσε τριγμούς στους ευρωπαίους εταίρους.

Η είδηση ότι “Έξαλλος ο Πρόεδρος – Αποχωρεί από την ΕΕ και το Ευρώ…” μπορεί να χαροποίησε κάποιους από τους αναγνώστες της laimitomos.com, αλλά όπως καταλάβατε ουδεμία τέτοια περίπτωση υπάρχει και η είδηση ήταν απλά ένα πρωταπριλιάτικο αστείο.

Για την ιστορία και τιμώντας το έθιμο, υπενθυμίζουμε ότι από τις αρχές του 20ου αιώνα, οι εφημερίδες ξεκίνησαν να γράφουν πρωταπριλιάτικα ψέματα.

Στη συνέχεια, ραδιόφωνα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης συνέχισαν την παράδοση.

ΜΜΕ και κοινό είναι συνήθως πολύ επιφυλακτικά με τις ειδήσεις που δημοσιεύονται την 1η του Απρίλη. Όμως κάποια ψέματα διαδόθηκαν γρήγορα και άφησαν εποχή..

Το 1957, ο παρουσιαστής ειδήσεων του BBC Ρίτσαρντ Ντίμπλεμπι παρουσίασε οπτικοποιημένο ρεπορτάζ για την ανοιξιάτική συγκομιδή σπαγγέτι στην Ιταλία και γίνεται πιστευτός!

Το 1993, άρθρο στη βρετανική εφημερίδα Independent ανέφερε την ανακάλυψη του χωριού του Aστερίξ από επιστήμονες των Πανεπιστημίων της Οξφόρδης και της Βρέστης. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι ανασκαφές έφεραν στο φως νομίσματα, στα οποία απεικονίζονταν αγριογούρουνα, ενώ δεν υπήρχε ίχνος ρωμαϊκής εισβολής!

Το 1995, το ελληνικό Υπουργείο Πολιτισμού ανακοίνωσε ότι κατά τις ανασκαφές του μετρό βρέθηκε ο τάφος του Σωκράτη. Το υπουργείο έδωσε, μάλιστα, λεπτομέρειες, ενώ σημείωνε ότι βρέθηκαν επίσης ο χιτώνας του, αλλά και ίχνη απο κόνιο.

Η είδηση έκανε το γύρο του κόσμου μέσω των ξένων ειδησεογραφικών πρακτορείων. Στην παγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, πρώτο έπεσε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, που λίγες ώρες μετά έσπευσε να ανακαλέσει.

Το 2008, το BBC παρουσίασε βίντεο με μία μοναδική ανακάλυψη. Πιγκουίνοι της Ανταρκτικής μετατρέπονται σε αποδημητικά πουλιά, πετώντας μίλια μακριά. Σύμφωνα με τον παρουσιαστή, Τέρι Τζόουνς, προορισμός τους είναι τα τροπικά δάση της Αμερικής.