Η Κύπρος δεν έχει να κρύψει τίποτα, δήλωσε ο Βάσος Σιαρλή

Δεν τίθεται θέμα ξεπλύματος από την Κύπρο μαύρου χρήματος. Η χώρα έχει  αξιολογηθεί σαν Κύπρος από διεθνείς οργανισμούς και έχει  πάρει εξαιρετικά καλή αξιολόγηση, καλύτερη από πολλές άλλες χώρες…  «Για το λόγο αυτό δεν αποδεχόμεθα τέτοιους είδους ισχυρισμούς», δήλωσε κατηγορηματικά κατά την άφιξή του στη συνεδρίαση του Εurogroup, ο Υπουργός Οικονομικών Βάσος Σιαρλή.

Και ξεκαθάρισε ότι η Κύπρος θα δεχτεί ελέγχους από αναγνωρισμένους διεθνείς οίκους γιατί δεν έχει τίποτα να κρύψει. «Η τοποθέτηση μας είναι ξεκάθαρη δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε, θα δεχθούμε ελέγχους, όπως έχουμε δεχθεί από ΔΝΤ, το Moneyval και το FATF, διεθνείς οργανισμούς που είναι εντεταλμένοι να κάνουν τους ελέγχους, εμείς  είμαστε ανοικτοί σ’ αυτούς τους διεθνείς οργανισμούς ανά πάσα στιγμή, σήμερα τώρα, όποτε θέλουν… εμείς αντιλαμβανόμαστε την ευαισθησία κάποιων χωρών και κάνουμε κάθε προσπάθεια για να αποδείξουμε και να τεκμηριώσουμε ότι τέτοια θέματα δεν υφίστανται μέχρι σημείου που να είναι πλήρως ικανοποιημένοι».

Ο κ., Σιαρλή διέψευσε κατηγορηματικά ότι υπάρχει θέμα ασφάλειας των καταθέσεων στην Κύπρο, ενώ σχολιάζοντας το δημοσίευμα των Financial Times για την ασφάλεια των καταθέσεων, δήλωσε ότι δεν το έχει διαβάσει, αλλά του μετέφεραν ότι γίνεται αναφορά σε απίθανο σενάριο. Δίνεται, πρόσθεσε, υπερβολική σημασία και ξεκαθάρισε ότι η κυπριακή κυβέρνησηδεν πρόκειται να δεχθεί  κάτι τέτοιο, καθώς θα ήταν παράνομο κατά την κυπριακή νομοθεσία, άλλα και κατά από την ευρωπαϊκή νομοθεσία».