“Η Κύπρος γνωρίζει”, εκστρατεία για τους πρόσφυγες

Νέα εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κυπριακού κοινού, για θέματα που αφορούν τους δικαιούχους διεθνούς προστασίας τίθεται σε εφαρμογή τους επόμενους μήνες, με σύνθημα «Η Κύπρος Γνωρίζει: Οι Πρόσφυγες μας Αφορούν!» και κεντρικό μήνυμα αλληλεγγύης «Παρέα με τους Άλλους, Παρέα με τον Εαυτό μας».

Σκοπός της εκστρατείας είναι η ενημέρωση της κοινής γνώμης και των δημοσιογράφων, προκειμένου να υπάρξει ουσιαστική συμβολή στην πρόσβαση και πραγμάτωση των δικαιωμάτων, που παρέχονται στους πρόσφυγες με βάση τη νομοθεσία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, η εκστρατεία συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσφύγων και την Κυπριακή Δημοκρατία και έχει βασικό στόχο τη γνωριμία με τους πολιτικούς πρόσφυγες και δικαιούχους διεθνούς προστασίας στην Κύπρο, καθώς και τη διευκόλυνση της ένταξής τους στην κυπριακή κοινωνία.

Στην Κύπρο ζουν περίπου 1.500 άτομα, τα οποία απέκτησαν το καθεστώς διεθνούς προστασίας του πρόσφυγα και της συμπληρωματικής προστασίας. Πρόκειται για ανθρώπους που διώκονται από τη χώρα καταγωγής τους και προέρχονται κυρίως από τις κατεχόμενες περιοχές της Παλαιστίνης, το Ιράκ, το Ιράν, τη Συρία και άλλες χώρες της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής.

Για τον ίδιο σκοπό, προγραμματίζονται σεμινάρια σε εκπαιδευτικούς και η οργάνωση ενός μαθητικού διαγωνισμού ζωγραφικής με θέμα «Ισότητα στη Διαφορετικότητα».
Η εκστρατεία θα κορυφωθεί με εκδήλωση επ` ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Πρόσφυγα, η οποία γιορτάζεται στις 20 Ιουνίου.