Η Κύπρος γιορτάζει την 58η επέτειο της ανεξαρτησίας της (Photos)

Η Κύπρος γιορτάζει σήμερα την 58η επέτειο της κυπριακής Ανεξαρτησίας, με στρατιωτική παρέλαση.

Στις 9.15 το πρωί, ο Πρόεδρος παρέστη σε Τρισάγιο μπροστά από τις στήλες των πεσόντων αντιστασιακών, εντός του Πάρκου του Προεδρικού Μεγάρου.

Ακολούθως κατέθεσε  στεφάνι στον Ανδριάντα του Εθνάρχη Μακαρίου Γ’, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Τον χαιρετισμό της παρέλασης δέχεται αυτή τη στιγμή,  ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, πλαισιωμένος από τους Υπουργούς Άμυνας Κύπρου και Ελλάδας, και τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς.

Δύο μαχητικά F16 της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας πραγματοποίησαν διελεύσεις πάνω από το χώρο της στρατιωτικής παρέλασης για την ημέρα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Όπως κάθε χρόνο ρίγη συγκίνησης προκαλεί η διέλευση των αναπήρων και των τραυματιών του 1974 αλλά και η παρουσία των δυο F16, της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας.

Την στρατιωτική παρέλαση παρακολουθεί αρκετός κόσμος, ενώ στη εξέδρα των επισήμων θα βρεθούν, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, πολιτικοί αρχηγοί, εκπρόσωποι κομμάτων, πρέσβεις και στρατιωτικοί ακόλουθοι ξένων διπλωματικών αποστολών.

Το μεσημέρι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και η σύζυγός του θα παραθέσουν δεξίωση προς το διπλωματικό σώμα για την Ημέρα της Ανεξαρτησίας.