Η κόρη του Μπρους Λι ζητά αποζημίωση 30 εκατ. δολάρια από κινέζικη εταιρεία

Κατά πάντων φαίνεται πως στρέφεται η κόρη του Μπρους Λι μετά την μήνυση που άσκησε σε μια δημοφιλή αλυσίδα fast-food για τον σφετερισμό της εικόνας του σούπερ σταρ πατέρα της.

Η Bruce Lee Enterprises, της οποίας νόμιμος εκπρόσωπος είναι η Σάνον Λι, ζητεί 210 εκατομμύρια γουάν (30 εκατομμύρια δολάρια) σε αποζημίωση και 88.000 γιουάν σε δικαστικές δαπάνες από την αλυσίδα Real Kungfu, μια κινεζική αλυσίδα fast-food, σε υπόθεση που θα «τσεκάρει» την υπόσχεση της κινεζικής κυβέρνησης να προστατεύσει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.

Δικαστήριο στη Σαγκάη δέχτηκε την υπόθεση στις αρχές Δεκεμβρίου εναντίον της Guangzhou Real Kungfu Catering Management Co και δύο άλλων εταιρειών που σχετίζονται με παραβίαση δικαιώματος εικόνας, ανέφερε η κρατική εταιρεία Xinhua. Η Σάνον Λι ζητά επίσης από την γνωστή κινεζική αλυσίδα «Zhen Gongfu» να σταματήσει αμέσως να χρησιμοποιεί την εικόνα του πατέρα της και να ξεκαθαρίσει ότι μέσα σε 90 ημέρες δεν θα έχει καμία σχέση με τον θρύλο των πολεμικών τεχνών.

Η Real Kungfu σε δήλωση της που δημοσιεύτηκε στο επίσημο λογαριασμό της στο Weibo, τόνισε πως βρίσκεται σε «αμηχανία» από την αγωγή, καθώς χρησιμοποιήσει αυτό το λογότυπο από το 2004 και πρόκειται σύντομα να απαντήσει. Το λογότυπο απεικονίζει ένα πρόσωπο με μαύρα μαλλιά που φοράει ένα κίτρινο κοστούμι σε μια στάση kung fu που μοιάζει με τον Μπρους Λι.