Η κυριαρχία της διαφθοράς και η πάταξη της

Τα όσα βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας για το σκάνδαλο της Δρομολαξιάς επιβεβαιώνουν για ακόμα μια φορά την επιτακτική ανάγκη για πάταξη της διαφθοράς.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η Κύπρος, παρόλο που έχει επιδείξει βούληση για λήψη μέτρων κατά της διαφθοράς, φαίνεται ότι χρειάζεται περαιτέρω δουλειά και σημαντική βελτίωση.

Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών τάσσεται με συνέπεια ενάντια στη διαφθορά και υπέρ της διαφάνειας σε όλα τα επίπεδα. Είναι πια καιρός να γίνουν οι ριζικές αλλαγές οι οποίες είναι απαραίτητες για να περιοριστεί η διαφθορά και η διαπλοκή από την Κυπριακή πολιτική ζωή. Όλοι μιλούν για πάταξη αυτού του φαινομένου αλλά δυστυχώς έχουμε δει ότι έμπρακτα δεν γίνονται οι κατάλληλες κινήσεις προς αυτήν την κατεύθυνση.

Καταγγέλλουμε την άρνηση της Επιτροπής Θεσμών η οποία στη χθεσινή συνεδρίαση απέρριψε την πρόταση του κ. Σαρίκα βουλευτή της ΕΔΕΚ, για συζήτηση του θέματος του χρηματισμού των κομμάτων (υπόθεση Ζολώτα). Να υπενθυμίσουμε ότι παρόμοια πρόταση είχε καταθέσει το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών προ 2 μηνών αλλά και πάλι αντιμετωπίσαμε την άρνηση της πλειοψηφίας της επιτροπής θεσμών για συζήτηση του θέματος.