Η Κυπριακή κυβέρνηση διαψεύδει τα σενάρια για πρόωρες εκλογές

Σε διάψευση των σεναρίων περί πρόωρων εκλογών προέβει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, ενώ κυβέρνηση και ΑΚΕΛ με τη σειρά τους διαψεύδουν κατηγορηματικά δημοσίευμα της εφημερίδας “Αλήθεια” που κάνει λόγο για προσπάθειες τις κυβέρνησης να μην υπογραφεί το μνημόνιο με την τρόικα πριν τις προεδρικές εκλογές του Φεβρουρίου.

Η κυβέρνηση “δεν γνωρίζει ποια είναι η σκοπιμότητα του δημοσιεύματος και τι κρύβεται πίσω απο αυτό” δήλωσε ο Στέφανος Στεφάνου μιλώντας στο ΡΙΚ, ενώ ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαίδης κάνει λόγο για ψεύση και λάσπη τονίζοντας πως το δημοσίευμα δεν έχει καμία σχέση με την αλήθεια.

Το συγκεκριμένο δημοσίευμα έκανε λόγο για συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ στις 6 Οκτωβρίου κατά την οποία εγκρίθηκε παρούσία του προέδρου Χριστόφια έγγραφο στο οποίο αναφέρεται ότι θα καταβληθεί προσπάθεια να μειωθεί στο ελάχιστο η λειτουργία του κράτους, ώστε τα ταμεία του κράτους να αρκέσουν έως τις προεδρικές εκλογές και έτσι να μην χρειαστεί να υπογραφεί το μνημόνιο πριν τις εκλογές.

Τέλος, ο κ. Στεφάνου διέψευσε τα σενάρια περί πρόωρων προεδρικών εκλογών που ανακίνησε με δημοσίευμα της η εφημερίδα “Φιλελεύθερος”.