Η κυπριακή αποστολή της ΠΥ συνεχίζει τη μάχη με τις φλόγες στο Ισραήλ

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία σε ανακοίνωση της αναφέρει ότι το προσωπικό της Π.Υ στελεχώνει τους κύριους Πυροσβεστικούς Σταθμούς των πόλεων Χάιφας, Χαντέρα και Τιβόν.

Στελεχώνουν τους Πυροσβεστικούς Σταθμούς μαζί με συναδέλφους του Πυροσβεστικού Σώματος του Ισραήλ και ανταποκρίνονται σε κάθε μορφής επεισόδια είτε αυτά αφορούν αστικές πυρκαγιές είτε πυρκαγιές υπαίθρου ή διασώσεις από ατυχήματα. Δεν παρατηρούνται οποιαδήποτε προβλήματα σε σχέση με την αποστολή τους καθότι τα οχήματα , αντλίες και λοιπός πυροσβεστικός και διασωστικός εξοπλισμός είναι παρόμοιος με τον κυπριακό εξοπλισμό και οχήματα.

Διαμένουν στους Πυροσβεστικούς Σταθμούς, βρίσκονται σε επιφυλακή και ανταποκρίνονται όταν παραστεί ανάγκη. Η εν λόγω αποστολή κρίθηκε ως αναγκαία με σκοπό την ξεκούραση των Ισραηλινών πυροσβεστών, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι ο επικεφαλής της αποστολής βρίσκεται σε συνεχή επαφή ως σύνδεσμος με τις αρχές του Πυροσβεστικού Σώματος του Ισραήλ και με το Διευθυντή της Υπηρεσίας Μάρκο Τράγκολα τον οποίο ενημερώνει σχετικά. Αυτή η τακτική θα συνεχιστεί μέχρι να ολοκληρωθεί ο σκοπός της αποστολής.