Η Κυβέρνηση χαιρετίζει την έγκριση των μνημονιακών νομοσχεδίων

H Κυβέρνηση, δια του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Χρήστου Στυλιανίδη, χαιρετίζει την έγκριση των μνημονιακών νομοσχεδίων από τη Βουλή των Αντιπροσώπων.

“Έστω και την υστάτη διασφαλίστηκε η ανακεφαλαιοποίηση του Συνεργατισμού από πόρους του προγράμματος στήριξης, χωρίς καμιά συμμετοχή των καταθετών”, αναφέρεται σε γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου που αναρτήθηκε στο facebook.

Ο κ. Στυλιανίδης υπογραμμίζει πως “η έγνοια της Κυβέρνησης είναι η εξασφάλιση του μέλλοντος και η διατήρηση του κοινωνικού χαρακτήρα του συνεργατικού κινήματος. Καταψήφιση των νομοσχεδίων θα ισοδυναμούσε με καταψήφιση της ανακεφαλαιοποίησης του Συνεργατισμού με όλες τις καταφανείς επιπτώσεις για μέλλον του Συνεργατικού Κινήματος. Σήμερα θα ήταν μια μαύρη μέρα στην ιστορία του συνεργατισμού στην Κύπρο, ίσως να ζούσαμε άλλη μια οικονομική τραγωδία”.

Οπως αναφέρει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος “αισθανόμαστε ανακούφιση από το γεγονός ότι η Κύπρος δεν μπήκε στην ίδια περιπέτεια όπως αυτήν του περασμένου Μαρτίου, μετά την απόρριψη της απόφασης του πρώτου Eurogroup”.

“Μετά τη θετική αξιολόγηση της τρόικας, τη σταθεροποίηση στον τραπεζικό τομέα και την έξοδο της Τράπεζας Κύπρου από το καθεστώς εξυγίανσης, η χώρα μας άρχισε να ανακτά την αξιοπιστία της. Η τυχόν καταψήφιση των νομοσχεδίων θα επέφερε καίριο πλήγμα στην τιτάνια προσπάθεια που καταβάλλουμε για να επανέλθει η χώρα στην ανάπτυξη. Θα έθετε το συνολικό πρόγραμμα διάσωσης σε περιπέτεια και θα έπληττε την αξιοπιστία της Κύπρου που με τόσο κόπο και μόχθο όλοι μας καταβάλαμε”, προσθέτει ο κ. Στυλιανίδης.

Ευτυχώς, προσθέτει, “η λογική και η ευθύνη επικράτησαν του λαϊκισμού. Ελπίζουμε αυτό που συνέβη χθες να γίνει μάθημα σε όλους μας και να μας παραδειγματίσει στις μελλοντικές μας αποφάσεις”.

Ο κ. Στυλιανίδης διαβεβαιώνει πως “ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και η Κυβέρνηση θα συνεχίσουν στο δρόμο της σύνεσης, της αποφασιστικότητας και της προώθησης των ωφέλιμων για τη χώρα πολιτικών που θα οδηγήσουν στην εξυγίανση και σταθεροποίηση του χρηματοπιστωτικού πιστωτικού τομέα, στην εξυγίανση των δημόσιων οικονομικών, τη μεταρρύθμιση του κράτους και τελικά την έξοδο της χώρας από την τραγική οικονομική κατάσταση στην οποία περιήλθε τα τελευταία χρόνια”.