Η κυβέρνηση Τραμπ θα δώσει 24 εκατ. δολάρια για τα ψυγεία του Air Force One

Το εντυπωσιακό κονδύλι των 24 εκατομμυρίων δολαρίων ενέκρινε, σύμφωνα με δημοσιεύματα, η κυβέρνηση Τραμπ προκειμένου να αντικαταστήσει δύο από τα πέντε ψυγεία που βρίσκονται στο Air Force One, το αεροσκάφος που μεταφέρει ανά τον κόσμο τον εκάστοτε Αμερικανό πρόεδρο.

Τα ψυγεία του προεδρικού αεροπλάνου πρέπει να μπορούν να χωρέσουν 3.000 γεύματα.
Εκτός από τον πρόεδρο, πρέπει να υπάρχει η δυνατότητα εξασφάλισης τριών γευμάτων για τρεις συνεχόμενες ημέρες για 50 άλλους επιβάτες του Air Force One.

Σύμφωνα με τον Guardian με 24 εκατ. δολάρια, όσα και η φερόμενη συμφωνία με την Boeing για τα δύο ψυγεία, θα μπορούσε να διασφαλιστεί είτε η παραμονή του Τραμπ στο Μαρ-α-Λαγκού, το ησυχαστήριο του σημερινού προέδρου των ΗΠΑ στη Φλόριντα είτε η ασφάλεια του πύργου Τραμπ στη Νέα Υόρκη για δύο μήνες.

Στο δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας υπενθυμίζεται ότι ως υποψήφιος ο Τραμπ είχε επικρίνει την Boeing για ένα συμβόλαιο 4 δισ. δολαρίων για την κατασκευή ενό νέου 747 Air Force One για μελλοντικούς προέδρους των ΗΠΑ αν και η εταιρεία στην πραγματικότητα είχε ένα συμβόλαιο αξίας 170 εκατομμυρίων δολλαρίων.

Αναλυτές, πάντως, επισημαίνουν ότι το κόστος του αεροπλάνου δεν είναι υψηλό γιατί πιέζει η εταιρεία αλλά λόγω των αυστηρών όρων που βάζουν οι στρατιωτικοί προκειμένου να είναι απόλυτα ασφαλές.