Η Κυβέρνηση εκφράζει λύπη για την αντίδραση αντιπολίτευσης στην ομιλία του Προέδρου

Ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός  Εκπρόσωπος,  Βίκτωρας Παπαδόπουλος σε γραπτή  δήλωση προς τα κόμματα της αντιπολίτευσης, εκφράζει λύπη για την αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης σε σχέση με την ομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρει ότι “εκφράζουμε τη λύπη μας διότι για άλλη μια φορά τα γνωστά κόμματα της αντιπολίτευσης, χωρίς προφανώς να διαβάσουν καλά την ομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, εξαπολύουν μύδρους πως τάχα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας άφησε στο απυρόβλητο την Τουρκία”.

“Προφανώς τα κόμματα αυτά αγνοούν, για λόγους εντυπωσιασμού, την αναφορά του Προέδρου για την Τουρκία, τα κατοχικά της στρατεύματα της οποίας εξακολουθούν να παραμένουν στο βόρειο τμήμα της χώρας μας” προσθέτει.

Ταυτόχρονα, σημειώνει, “ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τόσο κατά την ομιλία του στα Ηνωμένα Έθνη όσο και κατά τις σημαντικότατες επαφές του στις ΗΠΑ, τόνισε την ανάγκη όχι μόνο η Τουρκία να προβεί στην υιοθέτηση συγκεκριμένων μέτρων και σε έμπρακτη συμβολή στην επίλυση του Κυπριακού, αλλά και όπως η διεθνής κοινότητα στραφεί προς το μέρος της Τουρκίας, έτσι ώστε να υπάρξει διάνοιξη του δρόμου για επίλυση του κυπριακού προβλήματος”.

“Να υπενθυμίσουμε ακόμη την αναφορά του Προέδρου στην ανάγκη τερματισμού του απαράδεκτου συστήματος των εγγυήσεων”.

Ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρει ότι “αν τα συγκεκριμένα κόμματα της αντιπολίτευσης ενοχλούνται επειδή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε αναφορά και στις προοπτικές που διανοίγονται μέσω των συνομιλιών για επίλυση του Κυπριακού, αυτό είναι ένα άλλο θέμα που αφορά το πώς ο καθένας αντιλαμβάνεται την ανάγκη για τερματισμό της κατοχής και των συνεπειών της”.