Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να πατάξει ανομία και ατιμωρησία

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Ιωνάς Νικολάου, δήλωσε ότι η κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη είναι αποφασισμένη να αντιμετωπίσει την ανομία και την ατιμωρησία και κατά συνέπεια την εγκληματικότητα.

Πρόσθεσε επίσης  ότι για το σκοπό αυτό έχει θέσει την κυπριακή Αστυνομία σε τροχιά αναδιάρθρωσης, μετεκπαίδευσης και συνεχούς εκσυγχρονισμού, με απώτερο στόχο να χτυπήσει στη ρίζα τους τις αιτίες που δημιουργούν τα αρνητικά φαινόμενα και να προστατεύσει την κοινωνία.

Σε ομιλία κατά την τελετή βράβευσης των μελών της Αστυνομίας που κατέλαβαν την 1η και 2η θέση στο Πρόγραμμα Βασικής Εκπαίδευσης Ανίχνευσης Εγκλημάτων και στο Πρόγραμμα Διερεύνησης Οδικών Τροχαίων Δυστυχημάτων κατά το Ακαδημαϊκό Έτος 2012 – 2013, ο Υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε η κυπριακή κοινωνία περνά μέσα από τις συμπληγάδες των χαλεπών καιρών και σε αυτήν ο ρόλος της Αστυνομίας στη διατήρηση της Τάξης και της Ασφάλειας είναι ιδιαίτερα κρίσιμος και σημαντικός.

Ως βασική αποστολή της Αστυνομίας σκιαγράφησε τη διαφύλαξη των αρχών, των αξιών, των θεσμών και των νόμων του κράτους και κάλεσε το αστυνομικό σώμα να αγωνιστεί σκληρά και αποφασιστικά για τη δικαιοσύνη και τη νομιμότητα.

Συνεχίζοντας είπε ότι όπως διακήρυξε προεκλογικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, η Κυβέρνηση έχει θέσει ως ύψιστη προτεραιότητα την ασφάλεια του πολίτη και προς αυτή την κατεύθυνση απαιτείται ο ανασχεδιασμός της Αστυνομίας, ώστε να καταστεί σύγχρονη και πιο αποτελεσματική.

Τόνισε περαιτέρω ότι η Κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη έχει ξεκαθαρίσει από την αρχή της ανάληψης της διακυβέρνησης του τόπου ότι δεν θα ανεχθεί οποιαδήποτε κρούσματα διαφθοράς και απειθαρχίας στο Αστυνομικό Σώμα.

«Ταυτόχρονα, αναγνωρίζοντας τη σημασία της αποκατάστασης της εμπιστοσύνης του πολίτη και της επίτευξης συμφιλίωσης του αστυνομικού με την κοινωνία, η Κυβέρνηση έχει θέσει ως βασική της προτεραιότητα την προσφορά και υλοποίηση επιχειρησιακών προγραμμάτων επιμόρφωσης που στοχεύουν στο μοντέλο του σύγχρονου αστυνομικού, που θα συνδυάζει τις γνώσεις και τις εμπειρίες με την επιχειρησιακή ικανότητα και θα αυξάνει τις δυνατότητες του να ανταποκριθεί αποτελεσματικά προς το καθήκον», συμπλήρωσε.

Σε ό,τι αφορά τον τομέα της οδικής ασφάλειας, ο Υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε ότι η Κυβέρνηση είναι επίσης αποφασισμένη να προχωρήσει με συνεχή, προστατευτική παρουσία της Αστυνομίας κοντά στον πολίτη, ποιοτική ανταπόκριση και αποτελεσματική βοήθεια, πρόσθεσε ότι αυτό επιτυγχάνεται με τη συνεχή επιμόρφωση της αστυνομίας, τη χαρτογράφηση των προβλημάτων και τη λήψη μέτρων για πρόληψη και αντιμετώπισή τους.