Η Κυβέρνηση “δεν θα ακολουθήσει τις αποτυχημένες συνταγές του ΑΚΕΛ”

Ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος σε γραπτή του δήλωση απαντώντας στον ΓΓ του ΑΚΕΛ Αντρο Κυπριανού, δήλωσε ότι η Κυβέρνηση δεν θα ακολουθήσει “τις αποτυχημένες συνταγές του ΑΚΕΛ που οδήγησαν στα οικονομικά αδιέξοδα που βιώνουμε” προσθέτοντας ότι “προσπερνώντας τους λαϊκισμούς και τις ανέξοδες ρητορείες θα προχωρήσουμε με υπευθυνότητα στο μόνο εφικτό δρόμο που υπάρχει και δεν θα επιτρέψουμε την προσπάθεια αποδόμησης των όσων έχουν επιτευχθεί”.

Μετά τη γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα για τα 4 από τα 6 νομοθετήματα που η πλειοψηφία της Βουλής υιοθέτησε, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επέλεξε αντί την πολιτική αντιπαράθεση με τα κοινοβουλευτικά κόμματα, τα οποία θα ήταν υποχρεωμένα να αναπροσαρμόσουν τις θέσεις τους με βάση το Σύνταγμα, να αποταθεί στο Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας που είναι και το μόνο αρμόδιο να αποφανθεί περί της συνταγματικότητας ή όχι των εν λόγω νομοθετημάτων.

“Οσον αφορά τους ισχυρισμούς του ΑΚΕΛ ότι ο Πρόεδρος επέλεξε να συστρατευθεί με την Τρόικα και τις αντιλαϊκές της πολιτικές, ή ότι τάχα επιλέγει να συγκρουστεί με τα συμφέροντα του κυπριακού λαού, η πραγματικότητα, όσο οδυνηρή και αν είναι για το ΑΚΕΛ, είναι μία: στην Τρόικα με τις όποιες πολιτικές της, προσέφυγε η Κυβέρνηση του ΑΚΕΛ ύστερα από τις καταστροφικές και αδιέξοδες πολιτικές που ακολούθησε και όχι βεβαίως η Κυβέρνηση Αναστασιάδη που παρέλαβε ένα υπό κατάρρευση κράτος στα πρόθυρα της άτακτης χρεοκοπίας” αναφέρει ο Αν. ΚΕ.

Υπενθυμίζει στο ΑΚΕΛ ότι ο “τότε Υπουργός Οικονομικών της Κυβέρνησης Χριστόφια δήλωνε ότι η Τρόικα είναι κάτι όπως ο Συνεργατισμός” και αναφέρει ότι στους όποιους άλλους ισχυρισμούς του ΑΚΕΛ, η Κυβέρνηση θέλει να καταστήσει σαφές ότι, παρέχεται επαρκής προστασία στους ιδιοκτήτες κύριας κατοικίας και τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, αφού το νομοσχέδιο περί εκποιήσεων εξαιρεί την πρώτη κατοικία από την ισχύ του Νόμου μέχρι την 1.1.2015, οπότε και θα υπάρχει στη μορφή Νόμων το νέο πλαίσιο αφερεγγυότητας, καθώς επίσης και όλες οι άλλες πρόνοιες των Νόμων που έχουν ψηφιστεί.

“Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν επιδίδεται σε επικοινωνιακά παιγνίδια, αλλά δίνει μάχη για να αναχαιτίσει τις αρνητικές συνέπειες από την ψήφιση των έξι νομοθετημάτων από τη Βουλή των Αντιπροσώπων. Η Κυβέρνηση λυπάται πραγματικά να παρατηρήσει πως, δυστυχώς, οι πολιτικές αγκυλώσεις, οι ιδεοληψίες και ο λαϊκισμός που ακολουθήθηκε κατά την καταστροφική διακυβέρνηση του ΑΚΕΛ, επιδιώκεται από το ΑΚΕΛ να εφαρμοστούν και σήμερα” ,προσθέτει.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο, “απλή σύγκριση της πενταετούς διακυβέρνησης του ΑΚΕΛ με τη 18μηνη διακυβέρνηση Αναστασιάδη καταδεικνύει ότι η υπεύθυνη πολιτική προς όφελος του συνόλου των πολιτών έχει αποδώσει συγκεκριμένα αποτελέσματα που ανέστρεψαν την κατάσταση από την άτακτη χρεοκοπία στη σταθεροποίηση της οικονομίας και του χρηματοπιστωτικού συστήματος και τις θετικές αξιολογήσεις και αναβαθμίσεις που ακολούθησαν, με αποτέλεσμα η Κύπρος να επιστρέψει στις διεθνείς αγορές μετά από πολυετή αποκλεισμό”.