Η Κυβέρνηση δίνει βοήθεια €8 εκατ. στους κτηνοτρόφους

Ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Ανδρέας Ιωσήφ παρέλαβε σήμερα εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη υπόμνημα με τα αιτήματα των αιγοπροβατοτρόφων, οι οποίοι διαμαρτύρονταν έξω από το Προεδρικό Μέγαρο.

Απευθυνομενος στους αιγοπροβατοτρόφους, ο κ. Ιωσήφ είπε ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αντιλαμβάνεται τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεστε.

Εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας, αυτό που θέλω να σας πω είναι ότι μέχρι το τέλος του μήνα αναμένεται να σας καταβληθεί οικονομική βοήθεια ύψους οκτώ εκ. ευρώ. Και αυτή θα καλύψει και τους αιγοπροβατοτρόφους και τους αγελαδοτρόφους και τους χοιροτρόφους.

Ταυτόχρονα, με οδηγίες του Προέδρου της Δημοκρατίας, την ερχόμενη βδομάδα ο Υπουργός Γεωργίας κ. Καδής θα μεταβεί στις Βρυξέλλες, όπου θα συμμετάσχει στο Συμβούλιο Υπουργών της ΕΕ κατά το οποίο θα ζητήσει επιπλέον βοήθεια.

Το θέμα του χαλουμιού βρίσκεται στη Νομική Υπηρεσία, αναμένεται γνωμάτευση από τον Γενικό Εισαγγελέα. Αυτό που συστήνουμε είναι υπομονή.

Η Κυβέρνηση βρίσκεται στο πλευρό σας. Στόχος είναι η ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα τον οποίον η Κυβέρνηση στηρίζει και το έχει αποδείξει πολλές φορές.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η Κυβέρνηση αυτή σας έχει δώσει πέραν των 25 εκ. ευρώ».

«Μέχρι το τέλος του μήνα θα σας καταβληθούν 8 εκ. ευρώ» –