Η Κυβέρνηση έχει στρατηγική για το θέμα της επανέναρξης διαλόγου για το Κυπριακό

Η Κυβέρνηση δεν έχει καμία πληροφορία υπόψη της ότι τα Ηνωμένα Έθνη προωθούν ενδιάμεση λύση στο Κυπριακό στη βάση του προτύπου των Ιδεών Γκάλι, δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης, τονίζοντας ότι η Κυβέρνηση έχει συγκεκριμένη στρατηγική για το θέμα της επανέναρξης του διαλόγου για το Κυπριακό.

Κληθείς, ύστερα από την ευρεία σύσκεψη στην προεδρική κατοικία στο Τρόοδος για την άμυνα, να σχολιάσει πληροφορίες που φέρουν τα Ηνωμένα Εθνη να προωθούν ενδιάμεση λύση στο Κυπριακό στη βάση του προτύπου των Ιδεών Γκάλι, ο κ. Στυλιανίδης είπε ότι «η Κυβέρνηση δεν έχει καμία τέτοια πληροφορία υπόψη της και ούτε της έχει τεθεί οποιαδήποτε τέτοια συζήτηση ή πρόταση σε οποιοδήποτε επίπεδο».

Σε ότι αφορά θέμα προϋποθέσεων για επανέναρξη του διαλόγου, ο κ. Στυλιανίδης είπε ότι «έχουμε τονίσει κατ ΄ επανάληψη πως επιμένουμε όντως στη σωστή προετοιμασία, γιατί θέλουμε η επανέναρξη του διαλόγου να γίνει με πολύ μεγάλες προοπτικές αποτελεσμάτων».

Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι «δεν έχει τεθεί ποτέ από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας οποιαδήποτε προϋπόθεση για επανέναρξη του διαλόγου».

«Άλλο σωστή προετοιμασία, άλλο προϋποθέσεις – είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Και αυτή την πρόθεση έχει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να σημειώσει σε όποιες επιστολές αποστείλει στους παράγοντες της διεθνούς κοινότητας», ανέφερε.

Ερωτηθείς πότε θα τις αποστείλει ο Πρόεδρος τις επιστολές, ο κ. Στυλιανίδης είπε ότι «ετοιμάζονται και θα σταλούν την κατάλληλη στιγμή».

Σε ερώτηση αν διαβλέπει πως κάποιοι προσπαθούν να δημιουργήσουν συγκεκριμένο κλίμα, ο κ. Στυλιανίδης απάντησε «καθόλου», προσθέτοντας ότι «δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα».

Πρόσθεσε ότι «η Κυβέρνηση έχει συγκεκριμένη τακτική και στρατηγική για την επανέναρξη του διαλόγου και πιστεύει ακράδαντα ότι ναι, με την επανέναρξη του διαλόγου θα πρέπει να οδηγηθούμε σε λύση του Κυπριακού και εμείς είμαστε αυτοί που θέλουν περισσότερο από όλους τη λύση».