Η κρίση δεν θα αποδυναμώσει την ΕΦ

Ο Υπουργός Αμυνας Φώτης Φωτίου, δήλωσε ότι καμία οικονομική κρίση δεν θα σταθεί εμπόδιο ώστε να αποδυναμωθεί το αξιόμαχο της Εθνικής Φρουράς.

Ο κ. Φωτίου και το προσωπικό του Υπουργείου άκουσαν σήμερα τα κάλαντα από τις Φιλαρμονικές της Αστυνομίας Κύπρου, της ΕΔΛΥΚ και τη Στρατιωτική Μουσική της Εθνικής Φρουράς, στον προαύλιο χώρο του Υπουργείου Άμυνας.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, αφού άκουσε τα κάλαντα από τη ΣΜΕΦ, έδωσε τις ευχές του και εξέφρασε την ελπίδα «το 2014 να είναι μια καλύτερη χρονιά για την Εθνική Φρουρά, τις Ένοπλες Δυνάμεις του τόπου μας. Να είναι μια χρονιά, όπου μέσα από σκληρή δουλειά αναδιοργάνωσης και εκσυγχρονισμού, να μπορέσουμε να φέρουμε εις πέρας την εθνική μας αποστολή, εάν χρειαστεί».

«Καμία οικονομική κρίση δεν θα σταθεί εμπόδιο ώστε να αποδυναμωθεί το αξιόμαχο της ΕΦ» διαμήνυσε ο κ. Φωτίου και πρόσθεσε: «Αυτές τις δύσκολες ώρες που περνά ο τόπος θα τις ξεπεράσουμε, γιατί αυτός ο λαός έμαθε να αγωνίζεται, ξέρει να αγωνίζεται. Τα ξανακαταφέραμε και είμαι σίγουρος ότι ενωμένοι μπορούμε να το επιτύχουμε και τώρα».

Απευθυνόμενος δε στους εθνοφρουρούς ευχήθηκε ό,τι καλύτερο, τονίζοντας ότι επιτελούν ένα σημαντικό εθνικό έργο. «Ιδιαίτερα αυτές τις μέρες που τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, αμφισβητούνται, ιδιαίτερα αυτές τις μέρες που δεχόμαστε προκλήσεις και απειλές καθημερινά από την άλλη πλευρά, είναι αυτές τις ώρες που οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας πρέπει να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Και είναι έτοιμες. Παραμένουν εγγυητής της κυριαρχίας και της ασφάλειας του τόπου μας», τόνισε.

Απευθυνόμενος στα μέλη της Φιλαρμονικής της Αστυνομίας Κύπρου, ο κ. Φωτίου ευχήθηκε χρόνια πολλά, καλή χρονιά, ευτυχία και υγεία.

Εξέφρασε την πεποίθηση όπως το 2014 είναι μια καλύτερη χρόνια για την Κύπρο, γιατί, όπως είπε, «περάσαμε δύσκολα το 2013, και περνά ο ελληνισμός της Κύπρου πολύ δύσκολες μέρες ακόμη, τις πιο δύσκολες από το 1974. Όμως με σκληρή δουλειά, ενωμένοι, μπορούμε να τα καταφέρουμε. Τα καταφέραμε ξανά και θα τα καταφέρουμε και τώρα».

Αφού έψαλε τα κάλαντα και η Φιλαρμονική της ΕΛΔΥΚ, ο Υπουργός απεύθυνε τις ευχαριστίες του προς τους φαντάρους, λέγοντας ότι υπηρετούν στην Κύπρο μακριά από τις οικογένειες τους.

Ευχόμενος καλές γιορτές, εξέφρασε την ελπίδα ότι το νέο έτος θα είναι μια καλύτερη χρονιά για τον ελληνισμό. «Μαζί Κύπρος- Ελλάδα θα μπορέσουμε, με σκληρή δουλειά, να ανταπεξέλθουμε αυτές τις δύσκολες μέρες, και να ευχηθούμε ότι σύντομα θα ξανάρθει η ευημερία, η ανάπτυξη και στην Κύπρο και στην Ελλάδα. Οι προκλήσεις είναι πολλές. Εδώ καθημερινά απειλούμεθα, αμφισβητούνται τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και απαιτείται πραγματικά ενότητα, σε όλο τον ελληνισμό για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε σωστά σε αυτές τις προκλήσεις», κατέληξε.