Η “κουμπαριά” Χάρη – Γιάννου και το “μπάχαλο” στη Cyta

Η λέξη “κουμπαριά” ήτανε το σπίρτο που προκάλεσε την έκρηξη κι έφερε το μπάχαλο στη Cyta.

Ο Γιάννος Σταυρινίδης κατά τη κατάθεση του ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής για τη κατάρρευση του Συνεργατισμού, αναφέρθηκε στη κουμπαριά του με τον Υπουργό Οικονομικών. Ο Χάρης Γεωργιάδης βάφτισε το παιδί του Γιάννου Σταυρινίδη.

Ο “κουμπάρος” κατέθεσε στην ερευνητική, αφού διετέλεσε Διευθυντής Στρατηγικής και Ανασχηματισμού της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας, και μάλιστα αποτάθηκε με το κλείσιμο του Συνεργατισμού, για το σχέδιο εθελουσίας αποχώρησης.

Ο Γενικός Ελεγκτής, Οδυσσέας Μιχαηλίδης, αμέσως μετά τη κατάθεση Σταυρινίδη, αποτάθηκε με επιστολή του  στον Γενικό Εισαγγελέα και ζήτησε γνωμάτευση αναφορικά με τη συμμετοχή του  Γιάννου Σταυρινίδη στο Δ.Σ. της CYTA.

O κ. Κληρίδης μετά από αίτημα του Οδυσσέα Μιχαηλίδης φαίνεται να έχει εντοπίσει πρόβλημα με τη συμμετοχή του Γιάννου Σταυρινίδη στο ΔΣ του ημικρατικού οργανισμού ένεκα της κουμπαριάς του, με τον ΥΠΟΙΚ.

Στη γνωμάτευσή του ο Γ. Εισαγγελέας αναφέρει πως ενδεχομένως να προκύπτει πρόβλημα από τον διορισμό του κ. Σταυρινίδη στο ΔΣ της CYTA, από τον Υπουργό Οικονομικών, διορισμός που ενδεχομένως να μην εμπεριέχει το στοιχείο της αμεροληψίας, λόγω της παρουσίας Χάρη Γεωργιάδη στις συνεδρίες του Υπουργικού όπου λήφθηκε η σχετική απόφαση.

Η γνωμάτευση αυτή έφερε το “μπάχαλο” στη Cyta, περίπου δυο μήνες πριν ολοκληρωθεί η θητεία του ΔΣ.

Η συνέχιση της παρουσίας του κ. Σταυρινίδη στο ΔΣ θέτει σε κίνδυνο τις αποφάσεις και ο γενικός Ελεγκτής με επιστολή του εισηγείται την απομάκρυνσή του.

Τη δεδομένη στιγμή η λήψη απόφασης φαίνεται απομακρυσμένη λόγω της απουσίας του ΥΠΟΙΚ και του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Αναμένεται λοιπόν με ενδιαφέρον, η επόμενη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου για τη λήψη απόφασης.