Η κοινωνία μπορεί και πρέπει να εμπιστεύεται την Αστυνομία

Η κοινωνία μπορεί και πρέπει να εμπιστεύεται την Αστυνομία αναφέρει σε ανάρτηση της στο διαδίκτυο.

“Η Αστυνομία Κύπρου το τελευταίο διάστημα έχει εξιχνιάσει δύο υποθέσεις κατά τις οποίες έχουν διαπραχθεί ορισμένα από τα πλέον σοβαρά αδικήματα του ποινικού κώδικα.

Τα γεγονότα καταδεικνύουν ότι μέσα σε πολύ σύντομο διάστημα η Αστυνομία έδρασε με σοβαρότητα, και υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού, έτσι ώστε να εντοπίσει και να οδηγήσει τους υπαίτιους ενώπιον της δικαιοσύνης. Και στις δυο υποθέσεις η Αστυνομία ενήργησε με προσήλωση και μεθοδικότητα, αποδεικνύοντας ότι διαθέτει στελεχιακό δυναμικό με άριστη κατάρτιση στον τομέα της εξιχνίασης σοβαρών εγκλημάτων .

Σε σχέση με την πιο πρόσφατη διερευνώμενη υπόθεση, που αφορά στην απόπειρα φόνου δύο μελών μας αστυνομικών, το περασμένο Σάββατο 05 Μαΐου, ο 38χρονος που συνελήφθη χθες, οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του Δικαστηρίου το οποίο διέταξε την κράτηση του για οκτώ μέρες. Η Αστυνομία έδρασε άμεσα και σε διάστημα μόνο λίγων ημερών συνέλαβε για την υπόθεση τέσσερα πρόσωπα τα οποία σήμερα τελούν υπό κράτηση. Οι εξετάσεις συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς με σκοπό την πλήρη εξιχνίαση της.

Όσον αφορά δε στον φόνο ζεύγους στον Στρόβολο, η Αστυνομία σημειώνει ότι και σε αυτή την υπόθεση που συγκλόνισε την κοινή γνώμη, έχουν εντοπιστεί και συλληφθεί τέσσερεις ύποπτοι μέσα σε διάστημα λίγων ημερών. Τα πρόσωπα αυτά τελούν υπό κράτηση και η υπόθεση θα οδηγηθεί σύντομα ενώπιον της δικαιοσύνης.

Η Αστυνομία εργάζεται με πείσμα και αποφασιστικότητα χωρίς να αποπροσανατολίζεται από το πρωταρχικό καθήκον της που είναι η καταπολέμηση της εγκληματικότητας. Οι πολίτες και η κοινωνία μπορούν και πρέπει να την εμπιστεύονται γιατί η Αστυνομία απαντά με το έργο της.”